DANCILA, DESPRE PRIMARII PSD CARE LA EUROPARLAMENTARE L-AU SUSTINUT PE TUDOSE (PRO ROMANIA): SA SPERAM CA ACEST LUCRU NU SE MAI INTAMPLA. VIN ALTE ALEGERI, NU MAI CANDIDEAZA MIHAI TUDOSE

Declaratii surprinzatoare astazi, la Braila, din partea presedintelui PSD Viorica Dancila, in legatura cu primarii social-demcocrati care l-au sustinut la recentele alegerile europarlamentare pe candidatul Mihai Tudose (Pro Romania) si care l-au ajutat pe acesta sa obtina pentru partidul sau un scor foarte bun in judetul nostru – evident, in detrimentul PSD.

Dancila a venit la Braila intr-o vizita politica, insotita fiind de presedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici si secretarul general PSD, Mihai Fifor si s-a intalnit cu conducerea social-democrata locala, cu care a discutat, printre altele, despre rezultatele obtinute la alegerile europarlamentare. In contextul in care PSD Braila a obtinut un scor mult sub asteptari la aceste alegeri (a ramas in continuare primul partid la nivel de judet, dar cu un scor mult mai mic comparativ cu cele obtinute la ultimele alegeri locale si parlamentare in judetul “rosu” Braila), iar unii dintre primari PSD au facut campanie pe fata pentru Mihai Tudose si patidul acestuia, Pro Romania, Viorica Dancila ne-a declarat ca “nu s-a discutat” despre acesti primari.

Despre ce s-a discutat? Despre “directionarea mesajelor catre tineri si catre cei care lucreaza in multinationale” si despre faptul ca “poate PSD s-a indepartat de agenda cetatenilor”: “Scorul obtinut de Braila a fost peste media nationala, dar, bineinteles, am vorbit cu membrii organizatiei, cu conducerea organizatiei, cu domnul presedinte Rotaru, iar acest scor trebuie sa fie unul mult mai mare la alegerile prezidentiale, pentru a obtine rezultatele pe care le dorim. Au fost si lucruri care au fost criticate, legate de modul de comunicare, legate de programul de campanie – nu la nivel judetean, ci la nivel national -, de mesajele pe care le dam, ca aceste mesaje trebuie sa fie directionate catre tineri, catre cei care lucreaza in multinationale, ca pe anumite sectoare nu am comunicat asa cum trebuia, ca poate ne-am indepartat de agenda cetatenilor si a mers comunicarea doar pe o singura directie si acest lucru a facut ca cetatenii sa nu se mai regaseasca in mesajele noastre; deci au fost mai multe lucruri discutate si bineintelss ca ne-am notat aceste lucruri si trebuie sa venim cu raspunsuri si acolo unde am gresit,  sa facem modificari, astfel incat sa nu repetam aceleasi greseli”.

Cat despre primarii PSD care au facut campanie electorala pentru alt partid si care au contribuit, astfel, la afectarea rezultatului PSD la nivel de judet, Dancila ne-a spus ca nu vrea sa se uite in urma, ci prefera sa se uite inainte, la alegerile care vin: ”Nu am discutat despre acest lucru. Este adevarat ca poate din patriotism local, sa spun asa, avand un candidat de aici, de la Braila, au existat voturi pentru Mihai Tudose. Eu vreau sa nu mai privesc in urma, vreau sa privesc spre viitor, pentru mine  – si pentru colegii mei – sunt importante alegerile prezidentiale, alegerile locale si alegerile parlamentare si eu cred ca toti primarii, toti membrii nostri de partid si foarte multi alti cetateni care vor sa fie alaturi de noi se vor implica in aceasta campanie, pentru ca vorbim de viitorul Romaniei, vorbim de viitorul comunitatilor locale si de ce nu, vorbim de alegeri parlamentare, ceea ce prespune  un nou Guvern”.

Am intrebat-o pe sefa PSD daca este de parere ca primarii amintiti ar trebui sanctionati in vreun fel pentru faptul ca au sustinut un alt partid la europarlamentare, iar aceasta ne-a spus ca nu este adepta sanctiunilor: “Am spus inca de la preluarea mandatului ca nu as vrea sa merg pe sanctiuni. In momentul in care sanctionam, nu cred ca noi, ca partid, castigam foarte mult. Cred ca prima data trebuie sa avem o discutie cu primarii, trebuie ca domnul presedinte sa discute cu ei si sa speram ca acest lucru nu se mai intampla. Daca au gresit sau daca poate au avut o relatie cu Mihai Tudose mai buna (este de aici, din Braila)… Acum vorbim de alte tipuri de alegeri, nu este candidat Mihai Tudose si cred ca trebuie sa revina la statutul lor de primari social-democrati si sa se implice in campania pentru partid”.

Cu alte cuvinte, Doamne ajuta ca nu candideaza Mihai Tudose la prezidentiale si Doamne ajuta sa nu candideze Tudose la Primaria Brailei sau la parlamentare, fiindca asa poate o sa sustina si unii dintre primarii PSD propriul candidat si propriul partid…