DANCILA FOLOSESTE UNITATI DE MASURA DIFERITE PENTRU PRIMARII PSD DIN BRAILA SI PRIMARUL NEGOITA DIN BUCURESTI

“Nu am discutat despre primarii PSD braileni care l-au sustinut la alegerile europarlamentare pe candidatul Mihai Tudose (Pro Romania).  Sa speram ca acest lucru nu se mai intampla. Daca au gresit sau daca poate au avut o relatie cu Mihai Tudose mai buna, acum vorbim de alte tipuri de alegeri. (…) Am spus inca de la preluarea mandatului ca nu as vrea sa merg pe sanctiuni. (…) Eu vreau sa nu mai privesc in urma, vreau sa privesc spre viitor” – aceasta este, in rezumat, pozitia presedintelui PSD, Viorica Dancila, in legatura cu cei cativa primari social-democrati din judetul Braila care la recentele alegeri europarlamentare l-au sustinut pe fata pe candidatul Mihai Tudose (Pro Romania) si l-au ajutat pe acesta sa obtina un scor foarte bun pentru partidul sau, afectand astfel scorul PSD.

Prezenta astazi la Braila, Dancila a fost intrebata cum de i-a sanctionat pe primarul bucurestean Robert Negoita si pe Serban Nicolae, daca spune ca nu este adepta sanctiunilor. Mai exact, este vorba despre suspendarea pentru 6 luni din partid a primarului Robert Negoita si inlocuirea lui Serban Nicolae de la sefia grupului PSD din Senat.

Sefa PSD a explicat ca este “o persoana ferma, atunci cand se greseste fata de partid”, ca nu accepta ca un primar social-democrat “sa joace necinstit fata de PSD” si ca ”intr-un partid trebuie sa existe si ordine si fermitate”: “Sunt o persoana care nu iubeste conflictul si intotdeauna am facut apel catre echilibru si consens. Dar in acelasi timp, sunt o persoana ferma, atunci cand se greseste fata de partid. In momentul in care vii in spatiul public si spui ca ai votat impotriva partidului tau si ocupi functii cu sigla acestui partid in spate, inseamna ca joci necinstit fata de colegii tai, fata de conducerea partidului – si acest lucru eu nu o sa-l accept si nici colegii mei nu-l accepta. In momentul in care detii o functie de primar pentru ca ai fost votat pe lista PSD, esti vicepresedinte al partidului, ales de social-democrati, nu poti sa iesi public si sa spui ca ai votat impotriva social-democratilor. In momentul in care iesi public inseamna ca este o lipsa de respect fata de toti membrii de partid si acest lucru eu nu o sa-l accept.

Legat de domnul Serban Nicolae, eu il apreciez, dar in momentul in care se ia o decizie intr-un for statutar, in momentul in care se ia o decizie in partid – ca ne place, ca nu ne place, majoritatea este cea care decide -, atunci acea decizie trebie aplicata. Intr-un partid trebuie sa existe democratie, trebuie ca fiecare sa-si spuna punctul de vedere, dar intr-un partid trebuie sa existe si ordine si fermitate”.