DEPUTATUL IONITA: S-A APROBAT LEGEA CARE STABILESTE CA ROMANII DIN DIASPORA POT VOTA PE O PERIOADA DE TREI ZILE

Parlamentarul brailean Antoneta Ionita (PNL) este multumita de faptul ca in Camera Deputatilor a fost aprobat un proiect de lege care stipuleaza ca romanii aflati in strainatate vor putea vota pe o perioada de trei zile, si nu doar intr-o zingura zi, ca pana acum.

Deputatul Ionita declara intr-un comunicat de presa ca in acest mod, romanii plecati peste hotare vor putea sa-si exercite dreptul la vot in conditii civilizate, nu sa fie umiliti si sa stea in zadar ore in sir in fata sectiilor de votare, asa cum s-a intamplat la mai multe runde de alegeri, in trecut: “In sfarsit, normalitate la alegeri pentru romanii din diaspora. Am aprobat in Camera Deputatilor, for decizional, un proiect de lege prin care romanii aflati in strainatate vor putea vota pe o perioada de trei zile, mai exact vineri, sambata, si duminica. Totodata, daca presedintele sectiei de votare va constata ca duminica, la ora 21:00, mai sunt alegatori care stau la coada pentru a-si exercita dreptul constitutional de a vota, acesta poate decide inchiderea sectiei de votare cu trei ore mai tarziu, la ora 23:59.

In acest fel, se va termina cu cozile interminabile, iar romanii aflati in strainatate vor putea decide viitorul tarii lor, fara sa mai fie umiliti si impiedicati sa voteze de guvernul PSD – ALDE  care a utilizat toate mijloacele pentru a-i impiedica pe romani sa ajunga la cabinele de vot.

Partidul National Liberal a demonstrat, din nou, ca-si tine promisiunile asumate si ca depune toate eforturile pentru ca romanii sa fie tratati corect, indiferent in ce colturi ale lumii au ales sa traiasca. Pentru ca in marea lor majoritate, acestia au fost efectiv alungati din Romania de deciziile aberante ale Guvernului PSD – ALDE, care nu a luat nicio masura economica viabila si sustenabila pentru a-i incuraja pe romani sa se intoarca acasa. Prin adoptarea acestei legi, PNL repune Romania, stat membru al Uniunii Europene, pe harta tarilor cu democratii consolidate, in care cetatenii sunt singurii care conteaza si care au dreptul sa-si aleaga reprezentantii.

Aceeasi lege adoptata in Camera Deputatilor mai prevede ca romanii sa poata vota si prin corespondenta, electronic, prin completarea unui formular aflat pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente.

Odata cu promulgarea de catre presedintele Klaus Iohannis a acestei legi, Guvernul PSD – ALDE nu va mai avea nicio scuza privind organizarea alegerilor din diaspora si va trebui sa tina cont de noile prevederi legislative”.