DEPUTATUL VARGA: DACA VA INCURCA STUDENTII, DATI-VA DEMISIA, DOMNULE MINISTRU CUC! DE CE CONTINUATI IPOCRIZIA?

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL) este indignat de recentele declaratii ale ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, cu privire la faptul ca trenurile sunt aglomerate din cauza rezervarilor facute de studenti.

Intr-un comunicat dat publicitatii, Varga califica afirmatiile lui Cuc ca fiind „halucinante si lipsite de realism” si apreciza ca acestea reprezinta o noua  dovada ca ministrul este „incapabil sa-si asume managementul defectuos al CFR calatori”: „Aflat mai tot timpul in cautare de vinovati, nu de solutii, ministrul Cuc i-a luat in vizor de aceasta data pe studenti, din cauza carora ar fi aglomerate trenurile.

In realitate, in spatele ipocriziei si lasitatii ministrului Razvan Cuc se ascunde lipsa de masuri concrete si de investitii necesare pentru modernizarea transportului de calatori.  De altfel, situatia dezastruoasa prin care trece CFR Calatori a fost si principalul motiv al protestului salariatilor, din 16 iulie 2019. Acestia au reclamat un deficit de 500 de vagoane pentru transportul de persoane, aspect care pare sa nu-l sensibilizeze pe ministrul Razvan Cuc, preocupat sa identifice vinovati in orice alta parte, numai in ministerul pe care-l conduce, nu.

In mandatul sau, infrastructura de cale ferata se degradeaza continuu, CFR calatori nu are suficiente vagoane, iar calatoria cu trenul a devenit o adevarata aventura, cu vagoane supra-aglomerate si intarzieri considerabile. In loc sa-si asume aceasta realitate si sa-si ceara scuze de la calatori, Razvan Cuc prefera sa arunce responsabilitatea in curtea studentilor.

Daca studentii sunt cei care va incurca, de ce nu va dati demisia, domnule ministru Cuc?  De ce continuati ipocrizia? Dupa ce PSD s-a laudat cu acordarea de gratuitate studentilor, la calatoriile cu trenul, acum descoperiti ca din cauza lor trenurile sunt aglomerate. Oare nu cumva Guvernul a ajuns la fundul sacului, dupa cheltuielile nesabuite, si acum vrea sa retraga aceasta facilitate? Declaratiile par sa prefigureze o astfel de masura. Lasati in pace studentii, domnule Cuc, si faceti investitiile necesare! Sau, daca nu, plecati acasa!”.