DIRECTORUL MEDICAL NEACSU: MAI MULTI MEDICI TINERI AU RAMAS PROFUND IMPRESIONATI DE NOUL BLOC OPERATOR SI SI-AU EXPRIMAT INTENTIA DE A VENI LA SPITALUL JUDETEAN BRAILA

Chirurgul Laurentiu Lupu este incantat de noul Bloc Operator din cadrul Spitalului Judetean Braila si de asemenea, de planurile conducerii CJ de a reabilita intreg spitalul, precum si Unitatea de Primire Urgente.

“Blocul Operator este cea mai frumoasa realizare pe care a obtinut-o spitalul asta. Este cel mai frumos lucru care s-a intamplat acestui spital, iar daca se produce si reabilitarea de la UPU si reabilitarea corpurilor spitalului, cum se discuta, atunci Spitalul Judetean va fi ceva pe care aproape nu mi-l pot imagina. Sper sa traiesc sa il pot si vedea”, a declarat astazi dr. Lupu, care este medicul coordonator al Blocului Operator.

In ceea ce o priveste, directorul medical al unitatii amintite, dr. Alina Neacsu, a precizat ca noul Bloc Operator, care are 11 sali de operatie ultramoderne, reprezinta un magnet si pentru tinerii medici care au vizitat spitalul si care s-au aratat interesati sa vina la Braila: “Probabil ca acesta este si motivul pentru care doctorii tineri vor sa vina la Braila; ei au ramas profund impresionati de aspectul Blocului Operator si de dotarile din salile de operatie si si-au exprimat intentia de a veni la Braila.

Salile de operatie au instrumente de anestezie ultraperformante, au mese de operatie absolut performante, care permit rotatia pacientului si miscarea in functie de necesitatile chirurgilor, au lampi ultraperformante, pentru ca in timpul actului operator avem nevoie de lumina foarte buna – lampi care sunt extrem de destepte, se intrerup in cazul in care capul chirurgului se interpune luminii pe care o dau acestea si face umbra. In acest Bloc Operator exista 3 microscoape operatorii de inalta performanta Zeiss – la sala destinata neurochirurgiei, la cea de oftalmologie si la ORL -, care asigura interventii chirugicale in conditii extraordinar de performante.

Pe langa aceste lucruri care se vad, mai sunt si alte lucruri, care nu se vad: instrumentele care sunt in dotarea Blocului Operator, maniera de spalare, de asepsie si antisepsie, circuitele functionale. Eu, ca si chirurg, sunt absolut incantata de modul in care lucrez si de calitatea actului medical pe care-l performez”.

Directorul medical a mai precizat ca toate aceste realizari ajuta conducerea Spitalul Judetean in demersurile sale de a realiza un Centru de politrauma in aceasta unitate medicala.