DR. LUPU: NOUL BLOC OPERATOR AL SPITALULUI JUDETEAN BRAILA ESTE O BIJUTERIE

Un Bloc Operator ultramodern, care constituie o adevarata bijuterie in domeniu. Sunt cuvintele dr. Laurentiu Lupu, medic coodonator al Blocului Operator din cadrul Spitalului Judetean.

Dr. Lupu a precizat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca timp de 2 ani s-a operat in primele 6 sali de operatie finalizate, in timp ce se lucra (asadar, erau conditii de santier) la celelalte sali – si totusi, in conditiile in care s-au realizat mii de interventii chirugicale, nu s-a inregistrat niciodata o infectie: “Noul Bloc operator este o bijuterie. Noi am dat drumul acum doi ani si am lucrat concomitent cu santierul si am gasit mereu solutii si nu am avut niciun caz de infectie care sa aiba drept cauza actul medical – precizez inca o data, ma refer strict la Blocul Operator”.

Medicul a mai precizat ca aceasta a fost o performanta pe care putini au crezut-o posibila, dat fiind ca nu este usor sa asiguri conditii optime in Blocul operator, cand ai in apropiere spatii in care lucreaza constructorii.

La acest moment, toate cele 11 sali de operatie moderne sunt gata si se lucreaza la deplina capacitate, dupa cum a mai spus dr. Lupu: “Blocul are acum 11 sali de operatie. In caz de urgenta se folosesc fara diferentiere, dar, in principiu, sunt dedicate, le-am creat o oarecare specializare, pentru simplul motiv ca si asistentii de la Blocul Operator au specificul lor. Primele 3 sali sunt de Chirurgie generala, mai este o sala pentru Neurochirurgie, apoi Oftalmologie, plus sali pentru Chirurgie vasculara, plastica, toracica si ORL, Urologie si o sala pentru politraume.

Avem si posibilitatea de  filma interventiile chirurgicale. Sistemul de admisie in Blocul Operator si de management al resurselor este deosebit, in sensul ca avem o supraveghere complexa. Postoperatorul presupune 2 posturi de supravegehere a 8 paturi, care ulterior va intra in functiune, tinand cont de faptul ca este necesar un personal calificat”.

Potrivit presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac, investitia in Blocul Operator a fost de circa 16 milioane lei.