DR. VOICU: PUTEM SPUNE CA NE AFLAM ACUM LA UN „MOMENT ZERO” PENTRU CHIRURGIE, LA SPITALUL JUDETEAN BRAILA

Seful sectiei Chirurgie din cadrul Spitalului Judetean Braila, dr. Dragos Voicu, considera ca finalizarea tuturor celor 11 sali ale noului Bloc Operator, dotate la cele mai inalte standarde in domeniu, reprezinta un “moment zero” in chirurgia din unitatea medicala amintita.

Dr. Voicu a declarat astazi ca medicii beneficiaza acum de cele mai moderne conditii de lucru, iar pacientii vor beneficia, la randul lor, de servicii medicale de o calitate superioara: “Proiectul acestui Bloc operator s-a nascut greu, s-a definitivat si mai greu, dar eu sunt pur si simplu fericit ca s-a ajuns la momentul acesta. Bineinteles ca sunt ultramultumit de ceea ce s-a realizat. Este, practic, al doilea pas care se face, dupa ATI (Anestezie Terapie Intensiva) si speram ca lucrurile, din punct de vedere al infrastructurii, sa continue, in asa fel, incat spitalul asta sa arate ca un spital performant al secolului XXI.

Pe perioada in care s-a construit, s-a regandit acest Bloc Operator, n-a fost usor pentru nimeni: nici pentru CJ, nici pentru echipa tehnica, nici pentru noi, doctorii si in mod sigur nici pentru pacienti, in sensul ca s-au facut eforturi din punct de vedere strict medical ca sa rezolvam toate cazurile in salile care erau gata de-acum 2 ani. Toti ceilalti chirurgi au acceptat ideea de a se suprapune diverse specialitati pe o singura sala, sa-si prelungeasca programul operator peste orarul obiosnuit de lucru.

Au mai fost si mici sincope, dar vreau sa trec peste ele, pentru ca sunt firesti; important este ca am ajuns in acest moment – sa-i zicem un <<moment zero>> pentru chirurgie, in general, la Spitalul Judetean Braila, in care putem porni o noua etapa in tratamentul pacientilor

In plus, in ideea ca vom face si un Centru de trauma la Spitalul Judetean, vor trebui mutate aici sectiile de Chirurgie pediatrica si  Ortopedie”.

Amintim ca primele 6 sali de operatie moderne din Blocul Operator au fost inaugurate la inceputul lunii august 2017. Proiectul a demarat in anul 2013, insa s-au inregistrat mari intarzieri, in principal din cauza faptului ca instalatia electrica a spitalului nu facea fata consumului intregului Bloc Operator, Ambulatoriului si aparatelor CT si RMN.