DRAGOMIR: ACTIVITATEA PRIVIND INSPECTIA IN CONSTRUCTII POATE FI FACUTA DE UN SINGUR POLITIST LOCAL. CETATENII VOR SA VADA PE INSERAT SI NOAPTEA POLITISTI LOCALI PATRULAND PE STRADA

Primarul Brailei, Marian Dragomir, sustine ca decizia de reorganizare a Politiei Locale si majorare a numarului de posturi la Serviciul Ordine Publica a fost luata ca urmare a solicitarii cetatenilor de a vedea mai multi politisti locali in strada. Dragomir a comentat astazi, in plenul CLM Braila, ca activitatea din domeniul Inspectiei in constructii nu este atat de ampla, la nivelul Politiei Locale, incat sa nu poate fi facuta de o singura persoana, iar cetatenii prefera sa vada mai multi politisti locali pe inserat si noaptea, patruland pe strada.

Edilul sef a facut aceste declaratii in contextul in care se discuta despre reorganizarea Politiei Locale, prin suplimentarea cu 7 a numarului de posturi de la Serviciul Ordine Publica. Aceasta suplimentare a fost facuta prin transferul unor posturi de la alte compartimente la Serviciul amintit, asta insemnand, printre altele, ca Biroul Inspectie in Constructii, Afisaj Stradal si Protectia Mediului a ramas cu un singur post, din totalul de 4, cate erau pana acum.

“Putem spune ca vom ajunge sa punem pe primul plan securitatea cetateanului si mai multe posturi care astazi sunt vacante si ar avea desfasurarea activitatii in zona birourilor se muta in strada. Dupa votarea acestui proiect de hotarare putem sa spunem ca vor fi mai multi politisti in strada, lucru solicitat de toti cetatenii municipiului Braila.

Vorbind de o statistica, o sa va spun urmatoarele lucruri: in 2017 la Politia Locala au fost 345 de sesizari (privind disciplina in constructii, afisajul stradal si protectia mediului – n.r.) care s-au finalizat prin 38 de procese verbale de amenda. In 2018 au fost 312 sesizari si 52 de procese verbale de amenda. In 2019 au fost 72 de sesizari si 17 procese verbale de amenda. Din analiza pe care a facut-o domnul director Tanase (Georgica Tanase, directorul executiv al Politiei Locale Braila – n.r.) rezulta foarte clar ca numarul sesizarilor este in scadere, coroborat si cu procesele verbale de amenda, lucru care poate fi facut in continuare de un numar mai restrans de persoane. In schimb, cetatenii vor sa vada pe inserat si noaptea politisti locali patruland pe strada, pentru a le creste siguranta in municipiul Braila.

Acest aspect a fost analizat si de Comisia locala de ordine publica a municipiului Braila si pot sa va spun ca IPJ Braila apreciaza aceasta masura ca fiind una benefica”, a spus Marian Dragomir.