DRAGOMIR: ASISTATII SOCIAL NU SUNT SCOSI PE STRADA, PENTRU CA UNII DINTRE EI NU INDEPLINESC CELE MAI BUNE CRITERII PRIVIND EXPRIMAREA VIZAVI DE DOAMNE SI DOMNISOARE

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), este multumit sa anunte ca la aceasta data, la nivelul municipiului exista numai 33 de persoane asistate social apte de munca, ceea ce i se pare a fi “o performanta”, raportat la numarul total de locuitori.

“Numarul persoanelor asistate social a fost redus foarte mult in ultima perioada si daca acum cateva luni mai erau 64, astazi mai sunt doar 33 de persoane asistate social apte de munca in municipiul Braila. La numarul populatiei din municipiu, a avea doar 33 de persoane asistate social cu drept de munca noi consideram ca este o performanta. Bineinteles ca nu a fost usor sa se ajunga la acest numar, dar noi consideram ca partea sociala trebuie sa  se indrepte catre elevi, studenti, pensionari si persoane cu dizabilitati si mai putin catre persoane care au posibilitatea sa munceasca.

Mai mentionez faptul ca anul trecut, conform informatiilor furnizate de ziarul “Financiar”, in municipiul Braila s-au creat 4095 de locuri de munca”, a declarat astazi  Dragomir.

Pe de alta parte, edilul sef a precizat ca in municipiu mai sunt circa 100 de persoane asistate social care nu pot munci, fiind vorba despre copii minori, mame singure cu copii, persoane cu dizabilitati, precum si “foarte putine” persoane care au certificat medical care atesta ca au diverse boli care le impiedica sa presteze ore de munca in folosul comunitatii.

Potrivit lui Dragomir, numarul persoanelor asistate social apte de munca  a scazut atat de mult, printre altele, si pentru ca unii dintre cei care primeau astfel de ajutoare au refuzat sa presteze ore de munca in folosul comunitatii, asa cum prevede legea.

In plus, primarul a mai tinut sa precieze ca “asistatii social nu sunt scosi pe strada, pentru ca unii dintre ei nu indeplinesc cele mai bune criterii din punct de vedere al exprimarilor vizavi de doamne, domnisoare si atunci sunt folositi la activitati la <<Seroplant>>, in locuri mai putin vizibile, tocmai pentru a nu ajunge la conflicte verbale cu locuitorii municipiului”.