DRAGOMIR: CRED CA ANUL VIITOR VOR EXISTA MODULE DE COLECTARE SELECTIVA A GUNOIULUI IN TOT ORASUL. SA STITI INSA CA IN ZONELE UNDE DEJA EXISTA ACESTE MODULE, NU TOTI CETATENII COLECTEAZA IN MOD SELECTIV

Primaria Braila a amendat toate cele trei firme care se ocupa de salubritate la nivelul municipiului, pentru deficiente in modul in care presteaza serviciile respective si de asemenea, pentru ca inca nu au distribuit sacii pentru colectarea selectiva si nu s-au implicat suficient in a realiza colectarea selectiva a deseurilor in municipiu.

Este declaratia primarului Marian Dragomir, care a precizat ca firma “Braicata” continua sa inregistreze mari intarzieri in ridicarea gunoiului din sectorul de care se ocupa si ca risca sa-i fie reziliat contractul: “Am amendat toate cele 3 societati de salubrizare pentru modul in care nu-si fac treaba in municipiu. Mai mult decat atat, una dintre firme – si ma refer la Braicata – a primit cred ca timp de 4 zile consecutiv amenda, i s-a restrans sectorul de activitate ca urmare a faptului ca nu colecteaza gunoiul la timp, i s-a transmis ca in cazul in care nu-si vor revizui atitudinea si nu vor plati salariile restante ale angajatilor acestei societati, contractul de prestari servicii va fi reziliat si va fi eliminata din municipiul Braila.

In ceea ce priveste colectarea selectiva, desi Primaria a montat un numar destul de mare de module, vom monta si in perioada urmatoare, dar sa stiti ca nu toti cetatenii colecteaza in mod selectiv. S-a constatat de foarte multe ori ca in modulele pentru colectare selectiva unii dintre braileni arunca gunoi menajer, lucru care compromite intreaga cantitate selectata in mod corect de catre cetatenii de buna credinta”.

Edilul sef estimeaza ca anul viitor vor exista module de colectare selectiva in intreg municipiul Braila, in contextul in care “anul acesta vom ajunge la peste 300 de module amplasate, dintr-un numar total necesar de circa 500”.