DRAGOMIR: EXPOZITIA STRADALA DE PE SOSEAUA BUZAULUI VA FI EXTINSA SI PE SOSEAUA DE CENTURA

Primarul Brailei, Marian Dragomir, este multumit de schimbarea imaginii zonei de intrare in oras dinspre Buzau, ca urmare a acoperirii gardului cimitirului cu panouri speciale imprimate cu fotografii cu tenta istorica, realizandu-se un gen de expozitie stradala permanenta.

Dragomir a postat astazi pe o retea de socializare cateva comentarii legate de acest demers al Municipalitatii:

“1.O noua abordare – Braila in imagini – Sos. Buzaului – iunie 2019 si iulie 2019 – mai curat, mai elegant.
2. Stiu ca uneori, din fata tastaturii, avem cele mai bune ideii, dar daca privim imaginile, aveam urmatoarele variante pentru extinderea trotuarului, imposibil de aplicat:
– Eliminare o banda de circulatie – Exclus, se bloca traficul
– Exhumare (dezgropare) persoane inmormantate pe primul rand din spatele gardului – Exclus, nu are sens sa facem alte comentarii
– Eliminare stalpi de iluminat ai Electrica si mutare in spatele gardului – Exclus, deoarece trebuiau exhumate unele persoane inmormantate pe primul rand in spatele gardului
– Eliminare copaci tineri plantati (chiar daca unii au fost rupti de persoane cu mai putina educatie civica) – Exclus, deoarece nu primeam niciodata aprobare de la Agentia pentru Protectia Mediului.
3. TEMA EXPOZITIEI – BRAILA MONUMENTALA
Fragment din textul de prezentare: <<Nascuta din dragostea romanilor, contopita intr-un amalgam de etnii si sprijinita pe forta financiara a bancherilor si comerciantilor, aflata la intretaierea influentelor culturale europene si asiatice, Braila s-a dezvoltat ca un oras cu o arhitectura exceptionala, demonstrata de prezenta multor cladiri de patrimoniu, de o diversitate, o valoare si o frumusete aparte. Cele mai reprezentative pastrate pana azi, sau ramase doar in memoria colectiva a orasului, sunt aduse in atentia privitorilor de prezenta galerie>> ”.

Edilul sef a mai precizat ca expozitia amintita va fi extinsa si pe Soseaua de Centura dupa rectificarea de buget, deoarece initial acesta a fost gandita doar in acea zona de pe Soseaua Buzaului si ca atare, s-au alocat fonduri doar in acest scop. De asemenea, Dragomir a mai explicat ca “expozitia va continua si in alte zone, cu teme privind BRAILA EROICA, prezentarea personalitatilor brailene, etc”.