DRAGOMIR, INTREBAT DACA A FOST CURTAT DE PRO ROMANIA: NU POT SA VA DAU UN ASTFEL DE RASPUNS, NU ARE NICIUN SENS

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), este de parere ca scorul obtinut de organizatia judeteana PSD la alegerile europarlamentare din luna mai a fost afectat de prestatia partidului sau la nivel national (respectiv problemele de imagine a fostului presedinte Liviu Dragnea si cele legate de incercarile repetate de modificare a legilor Justitiei), precum si de imaginea buna pe care o are in judet Mihai Tudose, care a candidat pentru Pro Romania.

Intrebat despre modul in care percepe el scorul obtinut de PSD Braila la europarlamentare (care a fost mult mai mic decat scorurile obtinute la alegerile anterioare, chiar daca PSD s-a clasat in continuare pe primul loc in topul partidelor la nivel de judet), Dragomir a declarat: “PSD la Braila a avut peste media nationala, dar o sa mentionez si faptul ca cetatenii din municipiul Braila au optat intre PSD si Pro Romania, pe partea stanga a esicherului politic, refuzand sa voteze dreapta. Scorul PNL este unul absolut dezamagitor la Braila, au scazut fata de ultimele alegeri, iar scorul USR este sub media nationala, dar este in crestere la Braila, acest lucru datorandu-se in principal faptului ca alegatorii de dreapta nu s-au dus catre PNL, ci au cautat o alta alternativa la Braila.

Scorul PSD a scazut si el, o parte dintre votanti ducandu-se catre Pro Romania, dar repet, a fost peste media la nivel national. Scaderea scorului PSD la Braila s-a datorat in primul rand faptului ca la Pro Romania, candidatul Mihai Tudose a constituit un pol de atragere a votatilor, ca si nume si activitate, dar si datorita faptului ca toate gafele de la nivel national din acea perioada au cantarit foarte mult in scaderea scorului”.

In opinia edilului sef, scaderea in procente inregistrata de PSD Braila la alegerile europarlamentare are foarte putin de-a face cu prestatia PSD la nivel judetean.

Intrebat daca in acest context, dat fiind ca Mihai Tudose nu mai candideaza (cel putin la prezidentiale, sigur nu) si Liviu Dragnea a disparut din peisaj, se asteapta ca la urmatoarele alegeri PSD sa obtina la Braila un scor mult mai bun, Dragomir a raspuns: “Nu am dat niciodata previziuni, nu o sa dau nici acum. Depinde foarte mult la urmatoarele alegeri de candidat, pentru ca un candidat foarte bun sau foarte slab la alegerile prezidentiale va cantari in optiunea electoratului. La alegerile prezidentiale nu se va vota partidul, se va vota omul”.

Intrebat daca a fost curtat de Pro Romania, si daca a primit propuneri concrete sa treaca la acest partid, primarul a evitat sa dea un raspuns clar: “Sa stiti ca in decursul activitatii mele politice am fost curtat de mai multe partide. Nu pot sa va dau un astfel de raspuns, nu are niciun sens. Sunt membru PSD, nu are niciun sens…”.

La insistentele ziaristilor pe acest subiect, Marian Dragomir a mai spus: “Intotdeauna se fac anumite discutii care pot sau nu sa aiba o finalitate…”.