DRAGOMIR: LUCRARILE DE ASFALTARE AU MERS GREU DIN CAUZA LIPSEI DE PERSONAL. CA URMARE A DISCUTIILOR DURE PE CARE LE-AM AVUT CU FIRMELE RESPECTIVE, NUMARUL MUNCITORILOR A CRESCUT ACUM FOARTE MULT

“Lucrarile de reparatii strazi au mers mai greu in unele zone din oras din cauza lipsei de muncitori. Ca urmare a discutiilor dure pe care le-am avut in ultimele zile cu firmele respective, numarul muncitorilor a crescut acum foarte mult” – este ceea ce spune primarul Brailei, Marian Dragomir, care a admis astazi ca unele dintre nemultumirile cetatenilor legate de ritmul si modul in care se lucreaza la repararea strazilor din municipiu sunt intemeiate.

Dragomir a mai spus ca nu doar constructorii se confrunta cu o lipsa acuta de personal, ceea ce i-a determinat sa aduca muncitori straini: “Primii au fost cei de la Santierul Naval, care au adus muncitori din Vietnam; au urmat cei de la Promex, care au adus din India si cei de la o societate de constructii (Tancrad – n.r.), care au adus muncitori din Sri Lanka si asteapta in continuare si alti muncitori din zona Asiei.

Am avut in ultima perioada niste intalniri foarte dure cu societatile respective.

Am vazut ca in ultima perioada foarte multi cetateni au sesizat, cu buna dreptate sau in mod total eronat, anumite chestiuni care se intampla la lucrari din Braila si vreau sa fac o mentiune foarte importanta: indiferent de existenta sesizarii unei persoane sau de lipsa sesizarii, nimeni din Primaria municipiului nu va receptiona o lucrare de proasta calitate. Si avem nenumarate dovezi in acest sens – constructori care au lucrat cu noi au refacut acele lucrari pe banii lor, pana cand s-au incadrat in standardele de calitate.

Aceste lucruri se pot vedea si la strada Sebesului, unde au fost fortati de noi sa ridice capacele de canalizare, acelasi lucru se va intampla si pe strada Chisinaului, unde nu se va deconta nici macar un centimetru de asfalt pana cand toate capacele nu vor fi ridicate la cota. Nicio astfel de lucrare nu va fi receptionata de Primarie. Nu vom plati niciodata lucrari facute de mantuiala si nu vom da banii pana cand ele nu vor fi la standardul corect.

Si mai fac o mentiune: nicio societate care lucreaza cu Primaria nu a primit in mandatul meu nici macar un leu in avans.