DRAGOMIR: MANIPULAREA PRIMEAZA. CAND TAIEM COPACII CARE PUN VIATA IN PERICOL, “LUAM OXIGENUL”. CAND IN URMA UNOR FURTUNI CAD COPACI PE MASINI, “NU NE FACEM TREABA”

Primarul Brailei, Marian Dragomir, spune ca s-a obisnuit cu ideea ca in opinia unor oameni, pentru orice se intampla rau in municipiu, este vinovat primarul. El este insa deranjat de “manipularile” care se incearca pe retelele de socializare, in care sunt prezentate informatii false, pentru a-l denigra pe el, ca persoana, sau institutia Primariei.

Cea mai recenta “manipulare” pe care o acuza edilul sef este cea referitoare la taierea unui arbore de pe Calea Calarasilor despre care s-a comentat in mediul online ca ar fi nejustificata sau chiar ca ar fi o masura menita sa “rezolve” problema unui magazin care nu era foarte vizibil pentru trecatori, din cauza acelui copac.

Dragomir a postat astazi un comentariu pe o retea de socializare, pe aceasta tema: “Manipularea pe facebook primeaza. Intotdeauna suntem <<vinovati>> cand taiem copaci <<fisurati>>!!!
Cand taiem copacii care pun viata in pericol <<luam oxigenul>>.
Cand in urma unor furtuni cad copaci pe masini, <<nu ne facem treaba>>.
Primaria Braila si Seroplant taie toti pomii uscati, care pun in pericol viata sau bunurile brailenilor, fara a tine cont de eternele manipulari de pe facebook sau postari ale unor persoane care nu au participat niciodata la plantari de pomi.
Nu postam fiecare pom taiat pe facebook si zecile de mesaje prin care cetateni din Braila ne solicita interventia, pentru a taia pomi care afecteaza fundatia sau acoperisul unor case, ferestre la apartamente, etc, deoarece problemele nu se rezolva in mediul on-line, DAR cand lucrurile depasesc anumite limite, trebuie sa prezentam adevarul!!!
Va informam, dragi comentatori, ca nu putem planta pomi in lunile de vara, deoarece la o simpla cautare pe facebook o sa aflati ca perioada de plantare a pomilor este in lunile in care vegetatia este in repaus, adica primavara si toamna, cand copacii nu au frunze. Simplu nu?
Totodata, sa nu uitati ca sutele de pomi plantati anual, prinsi in proportie de peste 90%, s-au plantat cu elevi, voluntari din Braila, angajati ai Primariei Braila si Seroplant, dar uneori, pentru unele persoane este mai simplu sa scrie pe facebook, decat sa participe efectiv la plantarea unor pomi prin actiuni mediatizate in presa locala!!!
Cu prietenie si respect,
<<Echipa vinovata indiferent de situatie>>

P.S. – Acest mesaj nu este un pamflet, dar avand o usoara ironie, se adreseaza doar oamenilor inteligenti, care pot zambi la o gluma buna si inteleg ca si copacii au o durata de viata la finalul careia se taie si se inlocuiesc. Vom continua …….. (taierile si plantarile)”.