DRAGOMIR: NOI INTRAM IN ASOCIATIA DE DEZVOLTARE “LACU SARAT” DOAR DACA SE REZILIAZA TOATE CONTRACTELE DATE FARA LICITATIE PUBLICA IN STATIUNE, PE DIVERSE INTERESE DE PARTID

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), este interesat in continuare de infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Lacu Sarat” – cu participarea Consiliului Judetean, Consiliul Local Municipal Braila si Consiliul Local Chiscani -, in scopul dezvoltarii statiunii Lacu Sarat.

Alesii din comuna amintita au votat de doua ori impotriva acestei asocieri, iar primarul din Chiscani, Costica Cojea (PSD), a declarat ca localitatea sa are suficienti bani la buget pentru a se ocupa de Lacu Sarat, insa dupa cum s-a vazut in ultimele luni, statiunea a ramas in continuare in paragina. In acest context, presedintele CJ  facut un nou apel public la consilierii locali din Chiscani, cerandu-le sa-si reconsidere pozitia si sa voteze in favoarea asocierii, astfel incat CJ si Municipalitatea sa poata investi fonduri substantiale in dezvoltarea statiunii si de asemenea, sa se poata realiza proiecte pentru atragerea de finantari nationale sau chiar europene.

In ceea ce-l priveste, insa, primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), nu este deloc grabit sa reia discutiile privind asocierea cu Chiscaniul, dat fiind ca are mari dubii asupra legalitatii anumitor contracte de inchiriere a unor terenuri din statiune, ce au fost incheiate de Primaria Chiscani.

Edilul sef a declarat astazi ca “asocierea intre CJ, Primaria Braila si Consiliul Local Chiscani a fost refuzata de consilierii din Chiscani pentru a se da niste contacte cu terenuri in statiunea Lacu Sarat fara licitatie publica”. In acest context, Dragomir nu mai este interesat de aceasta asociere, pana cand nu se rezolva toate problemele legate de “contractele date pe interese de partid”: “Nu am mai avut niciun fel de discutii dupa ce comuna Chiscani a castigat in instanta statiunea Lacu Sarat si au refuzat acea asociere. Noi vom relua discutiile doar daca toate contractele date fara licitatie publica in statiunea Lacu Sarat, pe diverse interese de partid, unora – in special din zona PNL – vor fi reziliate si se vor face proceduri de licitatie publica. In rest, Primaria municipiului Braila nu va fi parte niciodata la contracte sau in asocieri care prevad administrari de terenuri date fara licitatie publica cu strigare in sistem competitiv.

Noi stim foarte bine ca acea asociere intre CJ, Primaria Braila si Consiliul Local Chiscani a fost refuzata de consilierii din Chiscani pentru a se da niste contacte cu terenuri in statiunea Lacu Sarat fara licitatie publica, lucru pe care l-ati prezentat si dvs, presa si l-am discutat si noi la vremea respectiva – si s-au si prezentat documente in acest sens. Daca exista astfel de situatii si acele contracte sunt valide si valabile, Primaria municipiului nu se va implica niciodata si nu va deveni partenerul unor astfel de practici. Noi sustinem ca toate licitatiile sa fie desfasurate ca la Primaria municipiului, in sistem competitiv, cu strigare libera, pe principiul <<castiga cel care ofera cel mai mult>>”.

Cat priveste faptul ca primarul de la Chiscani este membru PSD si majoritatea in Consiliul Local Chiscani o au PSD-istii si aliatii lor, Dragomir a spus: “Prima oara toti consilierii comunali au votat impotriva asocierii cu Chiscaniului cu Primaria municipiului si CJ, iar a doua oara, consilierii PSD au votat pentru, dar toti ceilalti au votat impotriva”, precizand ca aliatii PSD care au consilieri la Chiscani nu doresc sa se faca acea asociere.

“Din punctul meu de vedere, in momentul in care toata practica in ceea ce priveste atribuirea terenurilor la comuna Chiscani va fi una transparenta si desfasurata prin licitatie publica, Primaria municipiului poate deveni partener. In rest, in zone discutabile noi nu devenim parteneri”, a mai afirmat edilul sef.