DRAGOMIR: PENTRU A NU PIERDE POTENTIALE INVESTITII DIN JUDETUL SAU MUNICIPIUL LOR, AUTORITATILE GALATENE REFUZA SAU PUN PIEDICI ASOCIERII CU BRAILA. NU NE PUTEM INTELEGE

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), nu mai are cine stie ce sperante in legatura cu realizarea Asociatiei Intercomunitare “Dunarea de Jos”, impreuna cu autoritatile galatene. Dupa ce la inceput de mandat a anuntat ca asocierea se va face repede, fiindca noile autoritati din Braila si Galati sunt hotarate sa faca ceea ce n-au facut alti sefi administrativi locali, iar apoi, timp de circa doi ani a incercat sa explice de ce nu s-a realizat asocierea amintita, afirmand ca autoritatile galatene taraganeaza lucrurile, astazi, Dragomir a spus pe sleau ca sunt “interese politice” si de asemenea, “interese administrative” care ii fac pe galateni sa nu doreasca realizarea acestei asocieri si ca sunt sanse reduse sa se ajunga la o intelegere: “Nu sunt interesati. Intotdeauna la Galati lucrurile au fost privite intr-un mod total diferit si probabil cei de la Galati nu vor sa se se asocieze pentru dezvoltarea zonei dintre Galati si Braila pentru ca nu le apartine. Si atunci, pentru a nu pierde potentiale investitii din judetul Galati sau municipiul Galati, refuza sau pun piedici acestei asocieri”.

Edilul sef a precizat ca a participat la o manifestare organizata de Universitatea “Dunarea de Jos” Galati, unde a vorbit din nou despre necesitatea asocierii dintre cele doua orase si judete, ca mediul universitar a fost foarte interesat, insa autoritatile glatene continua sa aiba o reticenta in acest sens, dat fiind ca “terenurile respective nu le apartin si nu vor sa dezvolte niste terenuri care nu sunt ale lor. Acestea este adevarul, spus direct si franc”.

In contextul in care a vorbit despre “interese politice” care ar impiedica infiintarea asociatiei amintite, i-am amintit lui Dragomir ca si primarul Galatiului este tot membru PSD, coleg de partid cu el, si l-am intrebat daca nu se pot intelege, totusi, pe acest subiect.

“Nu, pentru ca aici e vorba de interese administrative ale lor, care nu sunt identice cu ale noastre. Si cand a fost primar Marius Stan, de la PNL, interesul Galatiului a fost altul.

In acea discutie in mediul academic, de fata cu sute de persoane, eu am afirmat ca daca nu vom ajunge la o intelegere cu Galatiul, va trebui sa ne asociem fara Galati, adica Primaria Braila, CJ Braila si comuna Vadeni, cei care detinem terenuri in acea zona. Vom mai avea inca o discutie, tot in mediul academic, pe care urmeaza sa o promovam in perioada urmatoare si daca nici in urma acelei discutii nu se ajunge la o intelegere cu Galatiul, vom demara fara ei”, a spus primarul Brailei.

Potrivit edilului, pana la finele acestui an se va lua o decizia in aceasta chestiune.