DRAGOMIR: PRIMARUL DIN CHISCANI ARE O PROBLEMA IN SENSUL DE A DOBANDI PENTRU COMUNA SA CAT MAI MULTE ACTIVE. INTOTDEAUNA PRIMARII DIN CHISCANI AU VRUT SA AIBA PROPRIETATI

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD) si presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), nu reusesc sa se inteleaga cu primarul Galatului, Ionut Pucheanu (PSD), pentru a realiza Asociatia Intercomunitara “Dunarea de Jos”, iar Dragomir are dificultati in a se intelege si cu primarul comunei Chiscani, Costica Cojea (PSD), in privinta Stadionului Chimia.

Edilul municipiului declara ca Primaria Braila isi doreste sa obtina fonduri pentru reabilitarea Stadionului Chimia (din Lacu Sarat), insa nu poate face acest lucru fiindca este in proces cu Primaria Chiscani, pentru stadionul respectiv: “Primaria Chiscani a blocat in momentul de fata reabilitarea Stadionului Chimia. Daca facem un istoric al acestui stadion, el a fost preluat de Primaria municipiului Braila inainte de a fi eu primar, in baza unor datorii pe care fostul Combinat le avea la Primarie, pentru plata anumitor taxe si impozite. Nu au avut disponibilitatile financiare si atunci s-a facut o compensare, iar Primaria municipiului Braila a preluat Stadionul Chimia. Noi am depus deja documentele pentru a primi un sprijin financiar in vederea reabilitarii stadionului, chiar daca in mod absolut nelegal, Primaria Chiscani a intabulat acest stadion ca apartinandu-le.

Am contestat in instanta acest lucru si facand dovada cu documentele respective, am castigat in prima instanta, pentru ca asa era si normal. Cu siguranta vom castiga si la instanta superioara – pentru ca dansii au facut deja recurs – si dupa aceea vom putea sa primim banii pentru dezvoltarea acestui stadion. Este vorba de o suma de aproximativ 1 milion de euro”.

Intrebat daca primarul Cojea are o problema cu Municipalitatea, in general, sau cu Dragomir, in particular, edilul sef a raspuns: “Nu, are o problema in ceea ce priveste a dabandi pentru localitatea pe care o conduce cat mai multe active. Stiti, nu este o chestiune a unui primar, intotdeauna primarii de la Chiscani au dorit sa-si extinda patrimoniul tot mai mult, sa aiba proprietati, lucru care s-a vazut in instanta”.

L-am intrebat pe Marian Dragomir daca dincolo de ambitiile administrative ale primarului din Chiscani, cei doi nu discuta, totusi, ca si colegi de partid, pentru a gasi solutiile legale pentru anumite chestiuni fara a mai fi nevoie de procese. “Nu”, a spus edilul.