IORDACHE, DESPRE MANGIUREA: DOMNUL DIRECTOR ESTE DE-A DREPTUL NESIMTIT

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) este extrem de nemultumit de modul in care directorul general al Companiei de Utilitati Dunarea Braila, Silviu Mangiurea (PSD), ignora alesii judeteni si refuza sa dea raspunsurile pe care acestia i le cer, in legatura cu diverse chestiuni ce privesc compania si in acelasi timp, interesul public. Iordache a comentat in cea mai recenta sedinta CJ Braila ca dupa ce consilierii liberali au refuzat sa sustina un proiect ce viza CUP Dunarea, au reclamat ca nu este respectat Regulamentul de functionare al CUP si ca nu li s-a raspuns intrebarilor pe care le-au pus cu privire la activitatea companiei, era firesc ca Mangiurea (foto) sa vina in plenul CJ, sa raspunda intrebarilor si sa dea toate lamuririle necesare.

PND-istul a facut aceste comentarii in contextul in care pe ordinea de zi a sedintei a fost pus din nou un proiect care fusese respins la sedinta anterioara, care prevedea trecerea in posesia CUP a unor bunuri reabilitate si modernizate pe fonduri europene, in valoare totala de aproape 68 de milioane lei. Proiectul nu a fost aprobat prima data fiindca nu l-au sustinut consilierii judeteni  liberali, care au spus ca nu voteaza “pentru” fiindca s-a dovedit in trecut ca nu se respecta Regulamentul de organizare si functionare al CUP Dunarea.

Cum Mangiurea nu a fost prezent nici la cea de a doua sedinta CJ in care era dezbatut acel proiect, iar Iordache a comentat: “Ma asteptam de la domnul director de la CUP Dunarea ca in urma votului negativ pe care l-a primit la sedinta trecuta sa iasa si sa explice de ar trebui sa fie votat acest proiect, dar domnul director, in stilul binecunoscut, sta bine mersi ca soarecele la siloz acolo si nu face nimic pentru chestia asta, asteptand ca pur si simplu PNL – care a votat impotriva – <<sa-si ia papara>>, ca sa ma exprim plastic, ca nu  voteaza din motivele pe care ei le-au expus. Eu vreau sa va spun ca domnul director este de-a dreptul nesimtit, pentru ca in mod normal, cand 10 consilieri sau 11 iti explica faptul ca n-au inteles un lucru si ca vor explicatii si iti cer sa raspunzi si la alte intrebari si tu nu o faci, inseamna ca te crezi mai presus decat toata lumea.

Ei bine, daca data trecuta am votat pentru acest proiect, acum voi vota impotriva, pana cand veti schimba directorul de la CUP Dunarea, de care dvs, cei de la PSD, sunteti raspunzatori pentru ca se afla acolo; nimeni, altcineva – dvs. Si inclusiv dvs (referire la presedintele CJ, Iulian Chiriac, PSD – n.r) care sunteti reprezentantul nostru acolo (la ADI Dunarea – n.r.). Nu stiu pe cine reprezentanti, ca pe mine nu, in nimic. Dar ma rog, asta-i viata, trebuie suport si chestia asta…

Felul in care intelegeti dvs democratia si relatiile dintre consilieri si CA unde avem reprezentanti este defectuos, scuzati-ma! Trebuia sa-l fi adus aici pe domnul Mangiurea, sa ne explice de ce trebuie sa facem asta. Nu inteleg, ce asteapta? El e ca mortul in papusoi, la chestia asta”.

Proiectul de hotarare a fost aprobat de aceasta data, fiindca liberalii au votat pentru.