IORDACHE: INVESTITIILE FACUTE DIN BANUL PUBLIC PENTRU MORTII DIN SATUL MIHAI BRAVU SUNT MAI MARI DECAT INVESTITIILE FACUTE PENTRU VII

Investitiile facute din banul public pentru mortii din satul Mihai Bravu, comuna Victoria, sunt mai mari decat investitiile facute pentru vii – este constatarea consilierului judetean Stefan Catalin Iordache (PND), cu referire la doua proiecte aprobate astazi in CJ Braila. Mai exact, este vorba despre un proiect in valoare de 337.519,03 lei cu TVA, privind amenajarea si imprejmurirea cimitirului din satul Mihai Bravu si de altul, in valoare de 306.003,57 lei cu TVA, vizand modernizarea sistemului de iluminat public din acelasi sat. Cele doua proiecte urmeaza a fi realizate in asociere de CJ Braila si Consiliul Local Victoria, iar finantarea se va face cu bani de la bugetul comunal, precum si de la bugetul judetean.

 In ceea ce priveste cel din urma  proiect, din totalul celor 306.003,57 lei cu TVA, contributia CJ va fi de 177.533,14 lei cu TV, iar cea a CL Victoria va fi de 118.355, 43 lei cu TVA.

Iordache (PND) a declarat ca in opinia sa, primarul din Victoria (Stavarel Dorobantu, PNL) ar face mai bine ca mai intai sa se concentreze pe a rezolva problemele majore ale celor vii: “Constat ca sistemul de iluminat din localitate costa mai putin decat imprejmuirea  cimitirului… Eu cred ca domnul primar din comuna ar fi trebuit sa se concentreze pe lucrul asta, pentru toti oamenii vii, ca probabil ca PNL-ul vrea acum sa voteze si mortii cu el sau ceva de genul asta… Mi se pare absurd sa dai doar 3 miliarde lei vechi pentru iluminat si 3 miliarde si ceva pentru cimitir. Il invit, daca se poate, pe domnul primar – Stavarel parca il cheama sau ceva de genul asta – sa refaca proiectul, sa puna banii de la cimitir la iluminat, ca eu zic ca e cel mai bine”.

Cele doua proiecte au fost aprobate fara nicio modificare.