MAINE SE VOR STABILI DETALIILE FINALE LA PROIECTUL PRIVIND REAMENAJAREA PODURILOR CLADIRILOR SPITALULUI TBC BRAILA

Maine, reprezentantii  firmei care a castigat licitatia pentru reamenajarea podurilor celor doua pavilioane ale Spitalului de Pneumoftiziologie vor avea o intalnire cu proiectantul, pentru a pune la punct ultimele detalii, inainte ca solutia tehnica ca fie prezentata oficial CJ Braila.

Informatia ne-a fost oferita de managerul spitalului, Stefan Sinpetru, care a precizat ca odata asumat de CJ, proiectul va beneficia de finantare in bugetul anului viitor: “Lucrul asta ne va permite transferarea unei parti a activitatilor care nu sunt legate direct de relatia cu pacientii si utilizarea spatiilor astfel castigate pentru o mai buna folosire in sensul medical propriu-zis”.

Sinpetru a precizat ca valoarea estimativa a proiectului o va afla abia dupa intalnirea de maine: ”Proiectantul a avut initial tema de proiectare prin care s-a stabilit instalarea unor lifturi care sa faca legatura intre subsolul spitalului si zona podurilor, pentru a permite respectarea unor conditii de transport atat pentru pacientii greu deplasabili, cat si pentru personalul care va avea vestiarele in zona de subsol. Reamenajarea podurilor vizeaza transformarea lor in spatii de birouri si cabinete ale unor medici care pot lucra, pot stabili planuri de tratament si asa mai deoparte. In felul acesta vom castiga niste spatii care ne vor permite micsorarea numarului de paturi in saloane, crearea unor conditii mai bune pentru pacienti si utilizarea mai judicioasa a spatiilor. Tema de proiectare e complexa si nu putea fi stabilita valoarea finala a lucrarii decat dupa ce proiectantul isi alegea solutiile tehnice”.

Potrivit managerului Spitalului TBC, podurile care vor intra in reabilitare insumeaza o supafata totala de circa 1.500 mp.