MINISTRUL DAEA A VERIFICAT IERI SISTEMUL DE IRIGATII DIN LOCALITATILE TRAIAN, JIRLAU SI VISANI

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat ieri cateva zone din judetul Braila, unde a verificat in teren situatia legata de sistemele de irigatii.

El a fost insotit de deputatul Nicu Nita (PSD), membru in Comisia pentru Agricultura, Silvicultura, Industrie Alimentara si Servicii Specifice, care ne-a dat cateva detalii cu privire la vizita supriza a ministrului: “Nu a fost o intentie de a pastra in secret aceasta vizita. Nu era o vizita programata, domnul ministru era in trecere prin judetul Braila si i s-a sugerat ca daca tot este in zona, sa viziteze si cateva statii de pompare, sa vada si care este situatia in ceea ce priveste canalele de irigatii.

Eu am fost anuntat la pranz ca doreste sa viziteze cateva zone din judet si l-am insotit. A mers intai in port, unde sunt reparate doua nave care sunt aproape gata si vor fi duse la Dunare, in niste zone unde nu se poate iriga, apoi am fost la Traian, unde este gata o statie de pompare si aceea, apoi am mers la Jirlau si la Visani, unde am verificat mai multe canalele de irigatii la care lucrarile sunt terminate.

De asemenea, domnul ministru a discutat cu primarii localitatilor respective pe teme de agricultura, iar primarului de la Visani i-a promis ca se va face un centru de procesare a legumelor in zona, fiindca acolo sunt multi legumicultori. De fapt, este si in programul nostru de guvernare sa se faca astfel de centre de procesare, fabrici de conserve, asa cum era odata la Zagna Vadeni”.