MINISTRUL TEODOROVICI, DESPRE PROIECTUL PODULUI PESTE DUNARE: IN BUGET SUNT TOATE SUMELE NECESARE PENTRU AVANS SI RESTUL DE PLATI PENTRU INTREGUL AN 2019

Comisia Europeana are “un punct de vedere favorabil” in legatura cu proiectul podului peste Dunare dintre Braila si Tulcea si in curand acest punct de vedere va fi transmis si oficial. Proiectul amintit ramane unul prioritar pentru Guvernul roman si in buget sunt prevazute toate sumele necesare platii lucrarilor pe anul in curs.
Sunt declaratii facute astazi la Braila de ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, presedinte executiv al PSD, care s-a aflat intr-o vizita politica in judetul nostru, alaturi de presedintele partidului, Viorica Dancila si secretarul general PSD Mihai Fifor.
“Stiti foarte bine, despre acest pod s-au vorbit foarte multe; partea buna este ca incep sa se faca foarte multe lucruri bune. Cand am fost ministru interimar la Fonduri Europene am trimis, pe 24 mai, cererea de finantare la Comisia Europeana. Asta este un pas important.
Al doilea pas important: urmeaza sa vina de la Comisia Europeana raspunsul la aceasta aplicatie si chiar acum am verificat inca o data cu ai mei colegi de la ministere: la Bruxelles, la Comisia Europeana, este deja un punct de vedere favorabil. Urmeaza sa vina decizia in mod oficial, este in circuitul dintre servicii, pentru a se trimite o opinie, ca sa zicem asa, favorabila. Deci nu este niciun fel de problema la Comisia Europeana.
Al doilea punct important este ca in acest an in buget sunt toate sumele necesare pentru avans si restul de plati pentru intregul an 2019 si un lucru si mai important este ca daca facem o vizita la pod, pe ambele maluri ale Dunarii vedem foarte clar ca este unul dintre proiectele la care se lucreaza intens, la care se lucreaza chiar inainte de grafic”, a spus Teodorovici.