NECHITA: “NU TI-E RUSINE SA-MI SPUI MIE CA AM SPONSOR? MAGARULE!”; CHIRIAC: “NU SUNTETI AICI LA USA CORTULUI, LA PNL!”

Scandal dupa scandal, in sedinta de azi a Consiliului Judetean Braila. Unul dintre episoadele furtunoase a fost legat de solicitarea insistenta a consilierului judetean Ovidiu Nechita (PNL) ca presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), sa spuna clar la cine se referea, cand a sugerat ca liberalul ar avea “un sponsor”.

Nechita face referire la o declaratie data de Chiriac intr-o conferinta de presa, cand a vorbit despre consilierii judeteni Stefan Catalin Iordache (PND) si Ovidiu Nechita si a spus, printre altele, ca unora “le-a intrat sponsorul la puscarie”. In sedinta de azi, liberalul i-a cerut de mai multe ori sa spuna la ce sponsor se referea, insa de fiecare data, Chirac a refuzat sa dea un raspuns clar.

“Tinand cont de  faptul ca afirmatia pe care ai facut-o, ai facut-o in cadrul CJ, ai facut-o public, despre un consilier judetean, te rog in continuare sa-mi spui cine este sponsorul de care vorbesti. Ai spus <<le-a intrat sponsorul la puscarie>>. Pentru ca ai facut o afirmatie publica, inseamna ca stii ceva si te rog tot public sa spui cine este sponsorul. Lumea asa a perceput si cel putin acasa, familia m-a intrebat care este sponsorul meu. Sunt lucruri pe care eu nu le stiu si vad ca tu le stii. Te rog frumos sa spui public cine este sponsorul meu!”, a cerut Nechita.

“Domnule consilier, eu stiu foarte multe lucruri, dar o sa le spun… Dvs nu va spun, o sa le spun organelor competente, ca sa veniti sa dati cu subsemnatul. Avocatul meu mi-a spus sa dau declaratii frumos, ca sa fie totul in regula. Nu va spun eu dvs!”

“Nu, nu, intr-o institutie publica, platit de noi, ai facut o afirmatie. Tot public, tot in aceeasi institutie, te rog sa spui cine este sponsorul!”

“Dvs nu, o sa ne vedem in alta parte si o sa va spun cine e sponsorul. Domnule consilier, nu sunteti aici la usa cortului, la PNL, ca sa faceti dvs ordine! Va rog frumos! Luati loc!”

“Spune cine este sponsorul! Nu ti-e rusine?”

“Nu mi-e rusine!”

“Pai sa-ti fie rusine! N-ai muncit toata viata ta, numai la stat ai fost, habar n-ai ce inseamna munca! Sa-ti fie rusine, sa vii tu, dupa atatia ani de zile de munca, sa-mi spui tu mie ca am sponsor! Magarule!”

“Calmati-va!”

“Nu-ti permit! In primul rand diferenta de varsta dintre noi si experienta care este! Nu-ti permit tie, dupa atatia ani de zile, sa-mi spui mie ca am un sponsor! Diferenta intre mine si tine e ca eu stiu sa muncesc!”

“Domnule consilier, eu inteleg ca nu va iese reteta la cozonaci…”

“Poftim?! Tu nu vezi ca esti penibil, mai omule, ce discuti tu intr-o sedinta de CJ?”

“Eu inteleg ca vestele galbene nu sunt foarte galbene…Luati loc, ca o sa ne vedem in alta parte”, a incheiat discutia Chiriac.