NITA: CONSIDER CA BRAILA OFERA CONDITIILE PENTRU DESCHIDEREA UNUI MAGAZIN AL CASEI DE COMERT AGROALIMENTAR „UNIREA”, IN CARE SE SE COMERCIALIZEZE FRUCTE SI LEGUME ROMANESTI

Deputatul brailean Nicu Nita (PSD) considera ca este benefic proiectul Casei de Comert Agroalimentar „Unirea” privind infiintarea unei retele nationale de peste 60 de aprozare cu fructe si legume, in care se se comercializeze produse romanesti.

Casa de Comert Agroalimentar „Unirea” a fost infiintata in ianuarie de Ministerul Agriculturii, cu scopul de a creste consumul de produse locale si de a valorifica produsele fabricate in Romania, iar ieri, in cadrul unei conferinte de presa la care a participat ministrul Petre Daea, s-a anuntat ca in cateva zile se va deschide primul magazin de acest gen.  Dupa cum s-a precizat, magazinele amintite vor fi deschise „in centrele dezvoltate ale tarii”.

In acest context, Nita ne-a declarat ca in judetul Braila exista o zona legumicola care poate asigura marfa pentru un astfel de magazin: “Eu consider ca Braila poate fi unul dintre punctele alese pentru deschiderea unui astfel de magazin, fiindca avem in judet legumicultori care pot furniza produsele respective. De altfel, in cadrul vizitei pe care a facut-o recent in judetul nostru, domnul ministru Daea chiar a discutat pe tema valorificarii produselor obtinute de legumicultorii braileni. Eu o sa ma interesez pe aceasta tema, ca sa aflu mai exact care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru deschiderea unui astfel de magazin si pentru a vedea daca Braila se afla printre zonele vizate, in cadrul proiectului respectiv.

Nu pot sa va dau mai multe detalii acum, dat fiind ca nu cunosc amanunte legate de modul in care are in vedere Casa de Comert Agroalimentar sa realizeze aceasta retea de magazine, insa ma voi interesa si in functie de informatiile pe care le voi obtine, voi reveni cu amanunte. In orice caz, mi se pare o idee buna, pentru ca ea vine atat in sprijinul consumatorilor – carora li se vor pune la dispozitie produse naturale, romanesti – dar si in sprijinul legumicultorilor autohtoni”.