PREMIUL SPECIAL PENTRU CORUL MIXT „TRISON” BRAILA, LA FESTIVALUL-CONCURS CORAL INTERNATIONAL DE LA CANAKKALE

Corul mixt „Trison“, din cadrul Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu“ Braila, dirijat de profesorii Marcica si Stefan Lupu, a obtinut Premiul special, oferit de Polyphonic Art And Choirs Association, in cadrul Festivalului-Concurs Coral International de la Canakkale, Turcia.

Desfasurata in perioada 2-7 iulie 2019, cea de-a V-a editie a evenimentului a reunit peste 1.500 de coristi (44 de formatii corale) din 10 tari  – Bulgaria, Grecia, Macedonia, Moldova, Polonia, Romania, Serbia, Ucraina, Ungaria si Turcia.

Corul mixt „Trison” a participat atat in festival, cat si in concurs, la categoria „Coruri mixte”. Formatia corala braileana – singura reprezentanta a tarii noastre – a avut un repertoriu in care au fost incluse creatii din muzica romaneasca (Gheorghe Danga, Ion Criveanu, Tudor Jarda, Anton Pann, Ion Vidu, Pretorian Vlaiculescu), dar si lucrari semnate de compozitori straini (Stoyan Babekov, Johannes Mathias Michel, Mansur Ozen).

Pe parcursul manifestarii, corul brailean a mai fost invitat sa concerteze si in diverse locatii in aer liber unde a primit, permanent, aprecieri si aplauze din partea audientei.