REORGANIZARE LA POLITIA LOCALA: DIN 4 POLITISTI LA BIROUL INSPECTIE IN CONSTRUCTII A MAI RAMAS UNUL

Reorganizare la Politia Locala, care inseamna, printre altele, transferul a 3 politisti locali (din totalul de 4) de la Biroul Inspectie in Constructii, Afisaj Stradal si Protectia Mediului, la Serviciul Ordine Publica. Cu alte cuvinte, tot ce inseamna partea de verificare a constructiilor ridicate fara autorizatie pe domeniul public, pe raza municipiului, va cadea in sarcina unui singur om.

Reorganizarea Politiei Locale a fost aprobata astazi in plenul Consiliului Local Municipal Braila, ea fiind motivata, potrivit raportului prezentat alesilor, prin necesitatea “ajustarii si reasezarii structurilor functionale de o maniera flexibila, care sa permita indeplinirea atributiilor institutionale cu eficienta”.

Directorul executiv al Politiei Locale Braila, Georgica Tanase, a explicat de ce este nevoie de o astfel de reorganizare: “Situatia operativa din prezent inregistreza o crestere a solicitarilor in domeniul ordinii publice, referitor in primul rand la petitii, care au crescut cu 25% fata de anul 2018. De asemenea, sanctiunile acordate in cazul inregistrarii unor tulburari ale ordinii publice au crescut cu 15%, iar eu imi doresc, ca si dvs, ca Politia Locala sa fie eficienta si pliata pe nevoile cetatenilor.

A crescut numarul de sesizari ale oamenilor, ale asociatiilor de proprietari care vor o prezenta cat mai mare a politistilor in strada. In prezent, numarul de politisti locali este limitat, conform Ordonantei 63/2010, la unul la o mie de locuitori. Intreg efectivul Politiei Locale este pliat pe acesta lege. In acest numar sunt cuprinse si activitatile administrative, de contabilitate, de personal, celelalte compartimente conexe, constructii, inspectia comerciala, mediu si deci prezenta politistilor este foarte, foarte restransa pe strazi.

Eu am facut o analiza a compartimentelor si astfel am identificat posturi care puteau fi reorganizate si le-am transformat in ordine publica. Astfel, am castigat prin reorganizare 7 posturi, iar cu cele 3 care sunt vacante la ordine publica, incerc sa obtin 10 posturi in total pentru ordine publica. Nu e mult, dar sper ca se va simti aceasta crestere”.

Precizam ca potrivit datelor prezentate consilierilor, in prezent, Politia Locala Braila are un numar total de 205 posturi.