SIRBU: “TERMINATI ODATA CU FACILITATILE ACORDATE ALESILOR, ANGAJATILOR CJ SI RUDELOR ACESTORA!”; IORDACHE: “AMANTELE SE PUN?”

Gratuitati acordate consilierilor judeteni cand este vorba despre evenimentele sportive si facilitati acordate acestora, dar si angajatilor CJ si rudelor lor de gradul 1, cand este vorba despre instruirea in domeniul artistic – asta reclama liberalii braileni, care nu sunt de acord ca alesii, angajatii CJ si rudele lor sa fie “mai egali decat altii”.

Dupa ce recent, consilierul judetean Marian Sirbu (PNL) a cerut in plenul CJ sa nu li se mai dea alesilor invitatii la meciurile HC Dunarea, ci acestia sa isi plateasca biletul, ca orice alt brailean, mai nou, liberalul a solicitat sa se renunte la facilitatile acordate consilierilor, angajatilor CJ si rudelor lor de gradul 1 care doresc sa urmeze cursurile Scolii Populare de Arte “Vespasian Lungu”.

Sirbu a facut aceasta propunere in contextul in care la cea mai recenta sedinta CJ s-a discutat un proiect de hotarare care viza aprobarea taxelor scolare, a taxelor pentru alte activitati, precum si unele facilitati percepute de Scoala Populara de Arte “Vespasian Lungu” in anul scolar 2019-2020. Acest proiect prevedea, printre altele, ca daca vreun consilier, vreun angajat al CJ sau vreo ruda de gradul 1 a acestora si-ar fi dorit, de exemplu,  sa invete sa cante la trompeta, acordeon sau oboi, sa faca balet sau dans sportiv sau sa se instruiasca in iconografie, sa beneficieze de o reducere cu 50% a taxei de scolarizare.

Sirbu a cerut eliminarea tuturor acestor facilitati: “Nu este prima data cand va solicitam sa terminati odata cu facilitatile pentru alesi, pentru angajati ai CJ, pentru rude de gradul 1 ale acestora. Pai ne ducem pana la gradul 4, ce facem?!”

“Amantele se pun?”, a vrut sa stie consilierul Stefan Catalin Iordache (PND).

“Alea de drept!”, a replicat un alt consilier.

“Alea de drept, corect!”, a spus Iordache.

“Nu mai veniti niciodata in CJ cu propuneri in care angajatii CJ, rudele acestora sau consilierii judeteni sau alesii – ca mai sunt si vicepresedintii CJ si presedintele – si aiba vreo facilitate! Toti suntem cetateni ai judetului Braila si trebuie sa fim egali. E un principiu constitutional”, a continuat Sirbu.

In ceea ce-l priveste, presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) a declarat: “Sunt de acord sa fie scosi alesii, angajatii CJ si rudele acestora. Se pare ca mi-a scapat si mie acest aspect, dar sunt de acord cu acest amendament”.

Prin votul consilierilor, au fost eliminate toate facilitatile din proiectul de hotarare amintit.