TANASE: IN 2019 LA POLITIA LOCALA S-AU INREGISTRAT 72 DE PETITII PRIVIND CONSTRUCTII NEAUTORIZATE. E O ACTIVITATE DESTUL DE REDUSA; UN SINGUR POLITIST POATE FACE FATA

Consilierul municipal Lucian Caprariu (Braila Noua) sustine ideea de a scoate cat mai multi politisti locali din birouri si a-i trimite pe teren, insa are indoieli ca este o idee buna reducerea de la 4, la unul, a numarului politistilor locali de la Biroul Inspectie in Constructii, Afisaj Stradal si Protectia Mediului. Nu de alta, dar in opinia lui Caprariu, pe domeniul public, la nivelul municipiului, sunt ridicate o multime de constructii fara autorizatie si politistii locali de la Biroul Inspectie in Constructii chiar au ce face.

Consilierul amintit a facut acest comentarii astazi, in plenul CLM Braila, in contextul in care se discuta despre reorganizarea Politiei Locala – mai exact, trecerea mai multor posturi de la diverse compartimente, la Serviciul Ordine Publica.

Directorul executiv al Politiei Locale Braila, Georgica Tanase, declara insa ca subordonatii sai de la Inspectia in Constructii nu prea aveau de munca, fiindca in ultimii ani s-au inregistrat din ce in ce mai putine sesizari in acest domeniu: “Facand o analiza a acestui compartiment, din 2017 si pana in prezent, numarul de petitii si sesizari a scazut continuu, inregistrandu-se pe 2019 doar 72 de petitii, asta insemnand 12 petitii/luna, la 4 oameni. Eu zic ca un singur om poate verifica 12 petitii/luna. Iar ca numar de sanctiuni, s-au dat cam 3 pe luna. Sanctiunile se dau nu numai in urma sesizarilor, ci si in urma constatarilor proprii. Mi se pare… cum sa va spun… o activitate destul de redusa.

Oamenii respectivi sa stiti ca nu sunt disponibilizati, sunt redirectionati in alte locuri, unde pot sa-si justifice salariul si pot sa-si faca o activitate cat mai profesionala. Daca situatia va demonstra ca se va mari numarul de sesizari, numarul de depistari, vom reorganiza din nou acest compartiment, la nivelul necesitatilor; dar in prezent nu se justifica numarul de 4 posturi”.

Caprariu a comentat: “Deci inseamna ca cetatenii se conformeaza; in schimb, firmele care lucreaza pe domeniul public mai putin si vedem intarzieri la executia lucrarilor, depasesc termenele. Nu stiu daca ati aplicat amenzi si daca este in domeniul dvs. Aici va rog cu fermitate sa intervenim si sa dam sanctiuni”.

Tanase a raspuns ca politistii locali au amendat unele firme care au facut diverse interventii la retelele de utilitati si apoi au intarziat cu readucerea carosabilului la starea initiala.