TEODOROVICI, DESPRE INTARZIEREA PLATILOR PENTRU EXPROPRIERILE DE LA POD: SE DAU BANII, CUM SA NU SE DEA… MAI LASATI ASTA CU NEINCREDEREA, CA TREBUIE FIM INCREZATORI

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat astazi la Braila ca vor fi platite sumele pentru exproprierile de pe traseul Podului suspendat peste Dunare Braila – Tulcea si ca proprietarii terenurilor respective nu au de ce sa se teama ca nu-si vor incasa banii. Prezent in judetul nostru, alaturi de premierul Viorica Dancila, Teodorovici a fost intrebat in legatura cu intarzierea platilor pentru cele peste 400 de proprietati expropriate, detinute atat de persoane fizice, cat si de persoane juridice, dat fiind ca  inca nu s-au finalizat formalitatile pentru plata sumelor de bani cuvenite, iar proprietarii acestora sunt deja ingrijorati.

Ministrul  a afirmat ca totul este monitorizat atent de la Bucuresti si ca se vor plati toti banii: “Sunt cateva chestiuni pe care le-am discutat si cu domnul presedinte Rotaru (Ion Rotaru, presedintele PSD Braila – n.r.), stiti foarte bine ca tin legatura de la centru cu colegii de pe ambele maluri ale Dunarii – si la Tulcea, si la Braila. O sa discutam luni, pentru a declansa procedurile care au mai ramas fie pentru partea de exproprieri, fie pentru partea de paduri. De la Bucuresti  se monitorizeaza situatia, pentru ca este un proiect foarte important. Eu sunt si senator de Tulcea, lucram foarte bine impreuna si veti vedea, acest proiect va fi in grafic, fara niciun fel de intarziere”.

Informat ca din cauza acestor intarzieri la plata, oamenii incep sa fie neincrezatori in promisiunile autoritatilor, Teodorovici a raspuns: “Se dau banii, cum sa nu se dea…  Mai lasati asta cu neincrederea, ca trebuie sa privim… sa fim increzatori in ceea ce urmeaza. Repet: se vor da si banii pe exproprieri si pe ce mai trebuie, astfel incat acest proiect sa fie dus…

Eu ma rog acum de constructori – am spus de foarte multe ori – sa depuna toate documentele, pentru a-si lua avansul. Banii sunt prinsi in buget, ei lucreaza foarte bine si ma bucura acest lucru si totul va evolua exact cum spune graficul de lucrari”.

La randul sau, premierul Viorica Dancila a precizat: “Mai mult decat atat, in functie de problemele pe care le-au ridicat astazi colegii, vom face un grafic de deplasari pentru ministrii cabinetului, astfel incat sa vina cu solutii pentru problemele ridicate, una dintre ele fiind si cea pe care ati ridicat-o dvs”.

Amintim ca la sfarsitul anului 2018 s-a stabilit ca Guvernul va aloca  peste 10 milioane lei pentru exproprierile de pe traseul podului suspendat peste Dunare, din care 9,87 milioane lei sa fie repartizate judetului Braila si 0,478 milioane – judetului Tulcea.