63 SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE, IN VALOARE DE APROAPE 31.000 LEI, APLICATE DE POLITISTII LOCALI IN PERIOADA 13-20 AUGUST

In perioada 13-20 august, politistii locali braileni au aplicat un numar de 63 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 30.830 lei.

Astfel, in perioada analizata a fost sanctionat cu amenda in valoare de 1.000 lei un individ in varsta de 37 ani care a fost depistat pe un teren viran din cartierul Lacu-Dulce, descarcand dintr-un atelaj hipo gunoi, intr-un loc neautorizat. Si S.C.Lido Comercial SRL a fost amendata cu 1.000 lei, pentru depozitarea de gunoi la punctul de lucru situat pe str. Industriei, pe domeniul public, intr-un loc neautorizat.

Un barbat in varsta de 43 ani a fost amendat cu 1.500 lei pentru ca a adresat injurii politistilor locali aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, in parcul de joaca situat pe Aleea Invatatorilor. De asemenea, un tanar in varsta de 19 ani a fost amendat cu 1.500 lei pentru ca  stationa cu masina sa in Parcul Monument, pe zona verde situata intre Sos. Buzaului si Rondou.

In ceea ce priveste contraventiile legate de tulburarea ordinii si linistii publice, in perioada mentionata au fost aplicate 15 amenzi, in valoare de 2.750 lei.

Pe  de alta parte, politistii locali rutieri au aplicat un numar de 30 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 9.280 lei si un numar de 49 puncte penalizare pentru diverse nereguli, printre care amintim:

*Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, stationarea si accesul interzis, au fost aplicate un numar de 23 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 6.380 lei si au fost aplicate un numar de 49 puncte penalizare;

*Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulatia autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul si pentru nerespectarea normelor referitoare la masele totale maxime autorizate si admise, au fost aplicate un numar de 2 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 580 lei si au fost aplicate un numar de 4 puncte penalizare;

In perioada mentionata, sunt in termenul somatiei legale un numar de 9 vehicule abandonate pe domeniul public. Daca dupa expirarea termenului somatiei acestea nu vor fi ridicate de proprietarii lor, masinile se vor valorifica in conditiile legii, intrand in patrimoniul Municipalitatii.

*Pentru nerespectarea prevederilor Regulamentului de organizare si functionare a sistemului de administrare a parcarilor publice din Municipiului Braila, au fost aplicate un numar de 4 amenzi, in valoare totala de 400 lei.