AMBARCATIUNE PENTRU CURSE TURISTICE PE DUNARE, FESTIVALUL PESTELUI SI UN ADAPOST PESCARESC CU SERVICE PENTRU AMBARCATIUNI – PROIECTELE FINANTATE PRIN FLAG

Dezvoltarea zonei pescaresti este o prioritate pentru Primaria Braila, iar conducerea acestei institutii este foarte implicata, cand este vorba despre proiecte finantate prin FLAG – este ceea ce spune Florica Neagu, responsabilul cu proiectele finantate in cadrul Strategiei pentru Dezvoltare Integrata a Zonei Pescaresti din judetul Braila, care a prezentat zilele trecute si cateva dintre proiectele Primariei pentru care deja s-a aprobat finantarea prin programul amintit.

“In primul contract de finantare se propune achizitia unei ambarcatiuni de 25 de locuri, ceea ce va fi foarte benefic pentru zona noastra, pentru ca vom putea pune in valoare zona si ceea ce ne ofera Insula Mica a Brailei. Este un pas spre a reface zona turistica Braila, pe ceea ce inseamna partea de Dunare.

De asemenea, fiind o zona cu traditie pescareasca, Primaria Braila a semnat contractul de finantare pentru Festivalul pestelui, ceea ce ne dorim sa devina o traditie prin asigurarea sustenabilitatii proiectului si in perioada de dupa semnarea contractului de finantare si terminarea implementarii.

In plus, am fost anuntati se va semna contractul pentru un nou proiect depus de Primaria Braila, care a reusit sa obtina punctajul maxim de 100 de puncte si vom realiza un adapost pescaresc cu service pentru ambarcatiunile persoanelor din Braila”.

Neagu a precizat ca mai exista o serie de proiecte ce vor fi depuse in cadrul aceleiasi Strategii pentru Dezvoltare Integrata a Zonei Pescaresti si s-a facut si cererea de suplimentare fondurilor, dat fiind ca suma prevazuta initial s-a depasit si exista proiecte si pe lista de rezerva.