ASTAZI A FOST LANSAT OFICIAL PROIECTUL “BRAILA – UN FILM DE POVESTE!”

Asociatia Culturala Cinefeel a lansat astazi oficial proiectul „Braila – un film de poveste!”, finantat de Consiliul Judetean, prin Programul pentru finantarea nerambursabila a activitatilor nonprofit de interes judetean pentru anul 2019, domeniul CULTURA.
Proiectul se deruleaza in perioada august – noiembrie 2019 si are ca scop imbunatatirea vietii socio-culturale si incurajarea folosirii pe scara larga a filmului ca instrument educational.
Proiectul se va desfasura in municipiu, in orasele Insuratei si Ianca, precum si in comunele Cazasu, Chiscani si Viziru, iar beneficiari directi vor fi 550 de elevi de liceu cu varste cuprinsa intre 14-19 ani, care vor participa efectiv la activitatile din cadrul program.

Principalele activitati ce se vor desfasura in proiectul „Braila – un film de poveste!” sunt urmatoarele:

*organizarea unui concurs de book-trailere in care elevii din liceele brailene sa realizeze un mic film legat de o carte scrisa de un scriitor brailean;

*realizarea in colaborare cu Asociatia One World Romania a unei caravane de film, seminarii si work-shop-uri practice in domeniul artei cinematografice in liceele din judetul Braila, pentru crearea unor cinecluburi;

*organizarea si derularea „Braila Film Festival”. Acesta se va desfasura pe parcursul a 4 zile, la inceputul lunii noiembrie si va avea ca tema principala „Toleranta”.
“Proiectul aduce un concept inovator pentru societatea si comunitatea braileana, care are nevoie de diversificarea activitatilor culturale, atat in spatii inchise, dar mai ales in aer liber. In acest context, evenimentele de tip caravana cinematografica, spectacole in aer liber sau festivaluri de film nu sunt derulate in mod constant, nu exista o cultura si o educatie prin arta spectacolului, iar arta cinematografica este un mijloc excelent de a imbunatati situatia comunitatilor, cu efecte pozitive pe termen scurt, mediu si lung”, declara reprezentantii Asociatiei Cinefeel Braila.