CHIRIAC: ESTE FOARTE RAU CA NU S-A FACUT PLATA EXPROPRIERILOR PENTRU CONSTRUCTIA PODULUI PESTE DUNARE. AR FI TREBUIT SA LI SE DEA BANII PROPRIETARILOR ACELOR TERENURI, ASA MI SE PARE CORECT

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, spune ca nu stie exact care este situatia in privinta cererii de finantare a investiei Pod suspendat peste Dunare intre Braila si Tulcea si daca aceasta a ajuns sau nu la Bruxelles.

Chiriac a fost intrebat ieri ce stie in legatura cu acest subiect, in contextul in care surse de la Bruxelles sustin ca inca nu s-a depus cererea de finantare pentru podul, desi ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, declara pe 24 mai ca Guvernul va transmite in aceeasi zi cererea de finantare la Comisia Europeana.

”Pai una este trimisul si una este primitul… Nu am aceste informatii. Vreau doar sa spun ca este pacat, ca suntem deja in luna august si ar fi trebuit ca acest contract semnat intre Comisia Europeana si Romania, pe acest proiect, sa linisteasca un pic constructorii si sa poata sa demareze in continuare lucrarile”, a declarat Chiriac.

Cat priveste faptul ca intarzie si plata pentru exproprierile facute in vederea constructiei podului, presedintele CJ  comentat: “Si asta este foarte rau. Cred ca e o problema de minister acolo si cei care au fost deposedati, ca sa spun asa, de acele terenuri, ar fi trebuit in prima faza sa li se dea banii. Asa mi se pare corect.

Nu stiu de ce este acesta intarziere. Am sa intreb si eu si in momentul in care o sa am un raspuns o sa vi-l dau si dvs”.