CHIRIAC: NECHITA SI IORDACHE MA ATACA PENTRU CA NU FAC CE VOR EI. EI VOR SA MAI DESCHID NISTE ROBINETE, SA MAI INCHID UN OCHI, SA MAI ACCEPTAM PROIECTELE LOR PERSONALE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, spune ca nu are nicio problema cu modul in care se manifesta in sedintele de plen consilierii liberali, cu exceptia lui Ovidiu Nechita. Chiriac spune ca desi exprima puncte de vedere diferite de ale majoritatii din Consiliu sau chiar critici, ceilalti alesi liberali o fac intr-un mod civilizat, ceea ce nu este cazul lui Nechita: “Sunt lucruri pertinente, lucruri normale. Mai avem si noi scapari, nu suntem perfecti. De fiecare data cand un amendament este benefic cetatenilor Brailei voi vota si eu pentru, chiar daca proiectul va fi semnat (initiat – n.r.) de mine”.

In opinia sefului judetului, dincolo de lupta politica din CJ, exista si  lupte personala pe care le duc consilierii Ovidiu Nechita (PNL) si Stefan Catalin Iordache (PND), care-l au ca tinta pe Chiriac: “Pai sa fii urmarit prin oras, sa-ti ameninte familia, sa fie articole asupra familiei tale… mie mi se par chestiuni personale”.

Acesta a mai explicat ca a fost urmarit de mai multe ori cu masina de Nechita: “Imi duceam copilul la engleza si Nechita era in spatele meu; cand am iesit, iar era in spatele meu. Sa inteleg ca e o pura coincidenta? Ma duceam odata la Galati. Era in spatele meu. Mai, prea multe coincidente!”.

Intrebat ce le-a facut acestor consilieri, de sunt atat de vehementi cand este vorba despre el, Chiriac a raspuns: “Pai tocmai asta e, ca nu fac ce vor ei si fac ceea ce trebuie. Ei vor sa mai deschid niste robinete, sa mai inchid un ochi, sa mai acceptam proiecte de-ale lor – proiecte personale, nu proiecte de partid, ca alea sunt benefice”.

Cat priveste “robinetele”, presedintele CJ a explicat ca face referire la contracte de publicitate pe bani publici de care a beneficiat in trecut Stefan Catalin Iordache, prin site-ul sau de presa, “pentru ca nu toata presa a avut un tratament egal, ci a fost un tratament preferatial. Si el a fost unul dintre preferati, tinand cont de faptul ca el se mai plimba si de mana cu conducerea judetului”.