CHIRIAC (PSD): NE-AR FI AJUTAT FOARTE MULT UN ALT CANDIDAT DECAT DANCILA, CU O ALTA NOTORIETATE SI CU ALTA IMAGINE, IN CEEA CE PRIVESTE ALEGERILE PREZIDENTIALE

Asemeni primarului Brailei, Marian Dragomir (PSD), si presedintele Consilului Judetean Braila, Iulian Chiriac (PSD), este convins ca desemnarea Vioricai Dancila ca si candidat al partidului la alegerile prezidentiale nu este cea mai buna varianta.

Chiriac a explicat ca in opinia sa, functia de prim ministru – pe care o detine in prezent Dancila – te obliga sa iei uneori niste decizii care nu sunt pe placul cetatenilor, iar asta te poate costa multe voturi, ca si candidat: “Sunt de aceeasi parere cu primarul Marian Dragomir. Am discutat de fiecare data si fiind tineri amandoi, ne-am dat seama si e corect sa spun: poate ar fi trebuit sa gasim un alt candidat sau ne-ar fi ajutat foarte mult un alt candidat, cu o alta notorietate si cu alta imagine, in ceea ce priveste candidatura la prezidentiale. Dupa parerea mea personala, un premier este foarte mult erodat in deciziile administrative si asta nu-i aduce un plus de valoare, atata timp cat unele decizii pot fi si impotriva electoratului. Dupa parerea mea, ar fi trebuit facuta o analiza mult mai ampla la centrul partidului, in conducerea partidului si poate ca s-ar fi gasit o alta persoana care sa candideze la prezidentiale, de pe o alta pozitie”.

Intrebat daca Gabriela Firea ar fi fost o varianta mai buna decat Dancila, ca si candidat la alegerile prezidentiale, Chiriac a raspuns: “Putea fi o varianta mai buna; acum stiti cum e in politica, una este perceptia publica, alta e realitatea, nu neaparat notorietatea iti aduce si voturi”.