CHIRIAC: SITUATIA ESTE INGRIJORATOARE IN STATIUNEA LACU SARAT. NU PUTEM SA NE RUGAM LA DUMNEZEU SA PLOUA, CA SA SE UMPLE LACUL. DACA PIERDEM LACUL, AUTOMAT STATIUNEA DISPARE

Presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac, inca nu a primit niciun raspuns la adresa trimisa Ministerului Apelor si Padurilor, prin care solicita sa fie trimisi experti la Braila, pentru a gasi solutii pentru salvarea Lacului Sarat, care ramane fara apa. Chiriac a primit o scrisoare de la operatorii economici din statiunea Lacu Sarat, care sunt ingrijorati ca afacerilor lor au de pierdut ca urmare a faptului ca vin tot mai putini turisti, in conditiile in care nivelul  lacului a scazut foarte mult.

Seful CJ a precizat că i-a scris ministrului Ioan Denes, solicitand sa se ia masurile adecvate,  fiindca lacul respectiv este in administrarea Ministerului Apelor si Padurilor: “Am facut acea scrisoare catre ministrul Denes, legata de Lacu Sarat. Pana in momentul de fata nu am primit un raspuns. Ne dorim si cred ca o sa-l invitam pentru a vedea situatia la fata locului, pentru ca situatia nu este foarte buna, este ingrijoratoare si pierzand lacul, automat statiunea dispare. Sa ne dea solutii, pentru ca nu suntem noi expertii in lacuri de tratament si chiar am o scrisoare de la toti operatorii eonomici din statiunea Lacu Sarat si ii voi invita, impreuna cu domnul ministru, daca trimite experti.

Desi unii dintre specialistii de la nivel local sustin ca singura solutie este cea naturala, adica sa ploua, ca sa creasca nivelul lacului, Chiriac are o alta opinie: “Asumat, eu sper ca specialistii vor gasi si alte solutii. Nu stam acum sa ne rugam la Doamne-Doamne sa ploua, ca sa se umple lacul…”.

Cat priveste faptul ca in anii trecuti, cand a mai fost o situatie similara, s-a alimentat lacul 1, care este folosit de turisti si bolnavi veniti la tratament, cu apa din lacul 2, seful judetului a comentat: “Aduc apa din lacul 2, e o solutie asta, dar cineva trebuie sa si-o asume. Este o solutie, dar trebuie asumata de Garda de Mediu, de Ministerul Apelor si Padurilor si de expertii care spun ca acest lac nu-si va pierde proprietatile, atata timp cat va fi transferata apa din lacul 2 in lacul 1”.