CHIRIAC: VOI CANDIDA PENTRU UN NOU MANDAT LA PRESEDINTIA CJ. DACA PSD VA DECIDE CA NU SUNT CANDIDATUL CEL MAI POTRIVIT, VOI HOTARI CE FAC IN CONTINUARE

Tot mai multi social-democrati braileni sunt nemultumiti de ceea ce se intampla in PSD la nivel national, dar si la nivel local si sunt nemultumiti si de ideea ca Viorica Dancila sa candideze din partea partidului la presedintia Romaniei. Ei spun ca avand-o pe Dancila ca si candidat (un candidat pe care n-o sa-l voteze nici macar toti PSD-istii) si primari social-democrati braileni care l-au sustinut pe fata pe candidatul Mihai Tudose (Pro Romania) la alegerile europarlamentare, esecul este garantat pentru PSD,  iar scorul partidului o sa scada si mai mult pana la alegerile locale. In plus, in opinia tot mai multor social-democrati, presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) este deja cu un picior in barca Pro Romania, iar primarul municipiului, Marian Dragomir, face acelasi joc, dar mai discret decat Chiriac.

Intrebat astazi daca are de gand sa candideze pe listele Pro Romania la alegerile din 2020, presedintele CJ ne-a raspuns: “Eu sunt la PSD. In momentul in care voi anunta candidatura mea… si va spun foarte sincer ca voi candida cu siguranta. Am vorbit si cu domnul primar si impreuna vom candida: el, pentru al doilea mandat la Primarie, eu, pentru al doilea mandat la CJ. Amandoi suntem la PSD, deocamdata suntem de la PSD si vom fi candidatii PSD”.

Atentionat ca nu este decizia sa, personala, care va fi candidatul PSD Braila pentru functia de presedinte CJ, Chiriac a explicat ca isi va exprima in cadrul partidului intentia de a candida pentru un nou mandat, iar “daca partidul va spune ca eu nu sunt cel mai bun candidat la presedintia CJ din partea PSD, atunci va fi decizia mea personala ce fac in continuare”.

Intrebat cand se depun aceste candidaturi la partid, seful judetului a spus: “Eu sper cat mai repede, pentru ca am si discutat lucrurile astea la partid, este foarte bine si foarte important sa stim dinainte cine vor fi candidatii, care va fi lista de consilieri, pentru a incepe o precampanie, sa spunem obrazata. Eu cred ca acest lucru trebuie sa se intample cat mai curand si partidul sa anunte si lista, dar si candidatii pentru fiecare functie”.

Chiriac a explicat ca daca PSD va decide ca el nu este candidatul cel mai potrivit pentru presedintia CJ, atunci va analiza situatia si va decide ce va face in continuare. In opinia sa, insa, nu prea ar fi motive sa nu fie considerat candidatul cel mai potrivit, avand in vedere ca “ma agreeaza nu doar colegii, dar si ceilalti opozanti. Vreau sa spun ca am o relatie foarte buna cu toti primarii, am o relatie foarte buna cu marea majoritate a consilierilor”.

Chiriac a mai precizat ca nu va nega niciodata prietenia stransa pe care o are cu europarlamentarul Mihai Tudose (Pro Romania) si nu se va dezice niciodata de prietenul sau, insa in privinta viitorului sau politic, “va fi o decizie a partidului si apoi o decizie a mea personala”.