DRAGOMIR, DESPRE CIRCUL DIN SEDINTELE CJ: NU CEL CARE TIPA MAI TARE ARE DREPTATE, CI, LA UN MOMENT DAT, ACELA SE POATE FACE DE RAS PRIN COMPORTAMENTUL SAU

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), se declara multumit ca in sedintele Consiliului Local Municipal nu se ajunge la circul si scandalul care au devenit deja o traditie la sedintele Consiliului Judetean. Dragomir considera ca in forurile legislative locale ar trebui pastrata o atmosfera civilizata, iar disputele ar putea fi purtate in termeni decenti, nu aruncand tot felul de jigniri, acuzatii grave sau replici dure si tipand unii la altii: “Eu apreciez faptul ca in Consiliul Local, chiar si atunci cand avem divergente, le expunem intr-un mod civilizat si cei in opozitie, si cei care temporar conduc administratia acum. Cred ca exemplul consilierilor locali si al viceprimarilor, primarului, ar trebui luat si de cei de la CJ, astfel incat atunci cand au anumite divergente, sa se exprime in mod civilizat, pentru ca eu am spus de fiecare data: nu cel care tipa mai tare are dreptate, ci, la un moment dat, acela se poate face de ras prin comportamentul pe care il adopta”.

In opinia primarului, scandalurile din sedintele Consiliului Judetean tin atat de chestiuni politice, precum si de chestiuni personale: “Cred ca este si o chestiune politica, avand in vedere lupta dintre partide si faptul ca se apropie campania electorala de anul viitor; probabil ca unii au luat-o foarte mult si pe plan personal si vor sa iasa in fata si asa considera ca pot iesi in fata. Poate ca au ajuns la un mod de suprasaturare si asa inteleg sa se manifeste. Eu cred ca se pot contrazice in plenul CJ si respectandu-se reciproc, vorbind frumos, fara sa ajunga ca la finalul sedintei sa se atace unii pe ceilalti – lucruri care nu trebuie sa ne caracterizeze.

Consilierii trebuie sa inteleaga ca ei reprezinta cetatenii si indiferent daca un om are anumite frustari personale atunci cand se manifesta in CJ, el, totusi, a primit votul unui numar important de cetateni si trebuie sa aiba o tinuta demna, sa se respecte pe el si pe cei pe care ii reprezinta acolo. Si atunci cand au anumite divergente in CJ, sa folosesca termenii cei mai civilizati, urmand ca ulterior, daca au o problema personala, sa se intalneasca intre patru ochi si sa discute cum vor ei”.

In contextul in care presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), declara ca a stat 3 ani in defensiva si ca de-acum va avea o atitudine ofensiva cand este vorba despre consilierii judeteni care il ataca in fel si chip, l-am intrebat pe edilul sef daca personal, a fost in defensiva sau in ofensiva, in cei 3 ani ai mandatului sau. Dragomir a raspuns ca a jucat din toate pozitiile in “meciul” politic si administrativ.