DRAGOMIR: ECO S-A DOTAT CU AUTOMATURATOARE. CRED CA INTR-O SAPTAMANA AR PUTEA SPALA MAJORITATEA STRAZILOR PRINCIPALE DIN MUNICIPIU

„Desi la inceputul anului parea o gluma, societatea ECO a achizitionat o automaturatoare” – este comentariul primarului Brailei, Marian Dragomir, care a precizat ca masina aleasa este una dintre cele mai moderne din tara.

Dragomir a mai spus ca pretul utilajului este de 138 mii de euro, inclusiv TVA: “In functie de comenzile pe care Primaria le va da catre aceasta societate, cred ca intr-o saptamana ar putea spala majoritatea strazilor principale din municipiul Braila, printr-o trecere succesiva. Nu va fi folosita la inceput decat pe sectorul societatii ECO. Daca celelalte doua societati de salubrizare, Braicata si RER, isi vor aduce si ele astfel de utilaje, isi vor deservi sectorul propriu; daca nu, ECO va intra si pe sectorul lor, avand in vedere faptul ca ele nu detin asa ceva. La inceput le vom da posibilitatea sa-si aduca un astfel de utilaj, astfel incat sa nu avem interferente ale societatii Primariei pe sectorul administrat de societatile private. In caz contrar, va trebui sa intram noi sa spalam strada.

Este mult mai eficient decat acei maturatori pe care-i vedeti si care sunt din ce in ce mai putini. Masina are si aspirator dedesubt, prin care aspira praful de pe strada, dar si in spate exista un furtun foarte mare, care aspira frunzele.

Vom vedea anul viitor daca se justifica si a doua masina sau daca aceasta este suficienta”.