DRAGOMIR: FAPTUL CA CETATENII ISI MONTEAZA IN APARTAMENTE APOMETRE INTELIGENTE NU INSEAMNA CA EI POT FACE CONTRACTE INDIVIDUALE CU CEI DE LA CUP DUNAREA

CUP Dunarea a primit deja cateva solicitari de la asociatii de proprietari care ar fi interesate sa treaca la contorizarea si facturarea individuala a serviciilor de apa si canalizare – este ceea ce spune primarul Brailei, Marian Dragomir. Edilul sef a precizat ca lucrarile necesare pentru trecerea la facturarea individuala a acestor servicii sunt unele mai complexe si nu este vorba, asa cum cred unii proprietari de apartamente, doar de  a-si monta in locuinta apometre inteligente, care pot fi citite de la distanta. Mai exact, este vorba despre realizarea unei noi retele, separata de actuala retea de alimentare cu apa existenta in blocul respectiv, deci sunt proiecte de amploare si costuri ceva mai mari decat simpla achizitionare a unor apometre moderne.

Dragomir a reiterat ideea ca aceste proiecte si lucrarile propriu-zise pot fi facute si cu firme specializate, nu neaparat cu cei de la CUP Dunarea: “Exista asociatii care au solicitat acest lucru. Nu sunt multe, sunt cateva, dar inclusiv eu am primit intrebari de la mai multi administratori care au comunicat acest lucru, ca urmare a dorintei cetatenilor.

Trebuie, in schimb, facuta o diferenta foarte clara, deoarece unii nu au inteles si considera ca daca-si cumpara apometre inteligente de la o societate si le monteaza in casa, fara sa fie cele care au legatura cu sistemul de la CUP Dunarea, au rezolvat problema. Nu, asta nu inseamna ca fac si contractare individuala. Noi sustinem foarte mult contractarea individuala si nu montarea unor apometre care nu au niciun fel de legatura cu sistemul de la CUP Dunarea.

Repet, cea mai mare placere pentru noi ar fi ca asociatiile de proprietari sa isi gaseasca singure proiectantii si constructorii, fara a intra intr-o relatie contractuala de acest tip cu cei de la CUP Dunarea, pentru ca ei au destula activitate pe alte sectoare”.