DUPA CE L-A ACUZAT PE NECHITA (PNL) CA AR FI SARIT LA BATAIE, CHIRIAC ADMITE CA EL ESTE CEL CARE I-A SPUS LIBERALULUI “VREI SA NE BATEM? HAI SA NE BATEM!” SI L-A FACUT “BOU”

Dupa ce zilele trecute il acuza pe o retea de socializare pe consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) ca ar fi fost la un pas sa-l agreseze fizic, presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), a declarat astazi ca a avut si o discutie cu presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, pe aceasta tema. Chiriac a explicat ca i-a solicitat liderului liberal sa le ceara consilierilor judeteni liberali – mai precis, lui Nechita – sa aiba o atitudine civilizata in cadrul sedintelor CJ.

“Eu am vorbit si cu domnul presedinte Danaila, pentru a avea o discutie serioasa in conducerea partidului, pentru a ne comporta civilizat. Mi-a spus ca o sa aiba o discutie in partid in ceea ce priveste manifestarile anumitor consilieri la sedintele CJ. Adica sunt de acord cu declaratiile politice, cu argumentele pe proiectele de hotarari, dar nu cu atacurile la persoana si cu tipete, urlete… Mi-a spus ca nu este de acord cu acestea si ca va incerca sa aiba o discutie la partid referitoare la acest aspect si la aceasta situatie.

Eu cred ca gradul meu de suportabilitate a fost la maxim”, a spus seful judetului in cadrul unei conferinte de presa.

Dat fiind ca unii dintre ziaristii prezenti la conferinta de presa au fost martori la incidentul respectiv, Chiriac a fost nevoit sa recunoasca faptul ca si el a avut unele manifestari nepotrivite in acel context, nu numai liberalul. Ziaristii respectivi l-au auzit pe Chiriac cand i-a spus lui Nechita “Vrei sa ne batem? Hai sa ne batem!” si de asemenea, cand i-a spus liberalului ca este “un bou”, asa incat seful judetului a fost nevoit sa admita ca a facut aceste lucruri: “Va intreb asa, daca erati in locul meu, dupa atatea acuze, dupa doua ore in care ai fost porcait la maxim… Am fost si eu nervos, dar va spun ca n-am sarit eu la bataie!

Haideti sa fim seriosi, nu cred ca facem comparatie cine ar fi castigat, ca nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva… Nu asta este important!”.

Amintim ca dupa incidentul respectiv, Chiriac a scris pe o retea de socializare un text in care mentiona, printre altele: “Astazi, dupa sedinta ordinara, dl consilier PNL OVIDIU NECHITA, a fost la un pas de a ma agresa fizic pe scarile institutiei pe care o conduc, martori fiind colegii consilieri. Doar interventia acestora l-a oprit pe dl. Nechita sa isi verse frustrarile prin atac fizic.
Fac un apel catre conducerea Partidului National Liberal sa ia atitudine fata de acest coleg violent (care este si ales public si care ar trebui sa reprezinte interesele cetatenilor) astfel incat solemnitatea sedintelor de Consiliu Judetean sa fie conform juramantului depus.
E inadmisibil ca intr-o sedinta publica, un consilier sa promoveze violenta fizica si verbala, sa se comporte ca in haita si in loc sa voteze proiecte de hotarare, sa jigneasca electoratul care l-a votat si colegii consilieri”.

Precizam ca in incidentul amintit nu doar Nechita a fost tinut de cateva dintre persoanele prezente, ca sa nu degenereze disputa, ci si presedintele Chiriac.