IN ACEASTA LUNA SE VA INFIINTA MUZEUL UMORULUI, CA SECTIE A MUZEULUI BRAILEI “CAROL I”. CARICATURISTUL COSTEL PATRASCAN AR FI PUTEA FI SEFUL MUZEULUI UMORULUI

Consiliul Judetean va aproba in sedinta din aceasta luna infiintarea Muzeului Umorului, ca sectie a Muzeului Brailei “Carol I”. Acesta este un proiect despre care presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, a vorbit prima data in urma cu circa doi ani, propunerea venind din partea caricaturistului Costel Patrascan.

Chiriac a precizat astazi ca Muzeul Umorului va functiona intr-una dintre cladirile din strada Ana Aslan 27-29, proprietate a CJ: “Una dintre cladirile care au fost reabiliate pe proiectul Poarta Cetatii Braila, din strada Ana Aslan 27-29, va fi data Muzeului in administrare, cu specificatia clara: sectia Muzeul Umorului. De luna aceasta, din momentul in care va fi data in administrare, impreuna cu conducerea Muzeului si cu acordul domnului Patrascan – pentru ca a fost ideea dansului -, incercam sa mobilam cat mai repede si aceasta sectie sa fie functionala si sa poata fi vizitata nu numai de braileni.

Muzeul va cuprinde foarte multe lucrari, de la tot ce s-a intamplat in Braila ca evenimente culturale pe partea de umor. Ele sunt in momentul de fata date in custodia Centrului de Creatie; va fi un proces verbal de predare-primire intre acest Centru si Muzeu si vor fi aranjate impreuna cu domnul Patrascan. Am inteles ca sunt si circa 1000 de carti care vor fi o <<biblioteca a umorului>>”.

Intrebat daca Patrascan va fi seful noii sectii a Muzeului, Chiriac a declarat ca nu s-a discutat inca acest lucru, insa caricaturistul se va implica cu siguranta in amenajarea Muzeului Umorului: “Nu am discutat aceste aspecte. Important este sa rezolvam partea patrimoniala; apoi vom discuta partea de organigrama si modul de desfasurare a lucrurilor. Daca domnul Costel Patrascan va dori sa faca parte din aceasta entitate, cu mare drag. Eu chiar mi-as dori sa fie acolo si sa gestioneze el acest lucru”.