IN LUNILE AUGUST SI SEPTEMBRIE, DISTRACTIE CAT CUPRINDE LA ZILELE BRAILEI SI FESTIVALUL PESTELUI

Muzica pentru toate gusturile, cu artisti si trupe de valoare, un Targ al  Anticarilor si Buchinistilor, un Targ al Mesterilor Populari si o Parada a Masinilor de Epoca – asta a pregatit Primaria pentru Zilele Municipiului Braila.

Primarul Marian Dragomir a precizat ca asa cum s-a intamplat si in anii trecuti, Municipalitatea a discutat direct cu impresarii artistilor, fara a folosi intermediari, astfel incat pretul platit va fi unul rezonabil. Dragomir a dat si cateva detalii cu privire la programul Zilelor Brailei:

*In perioada 7-10 august se va desfasura pe Esplanda Festivalul “Lina Chiralina”, care din acest an devine un festival international de folclor.

*In perioada 8-15 august, pe strada Mihai Eminescu se va desfasura Targul Anticarilor si Buchinistilor, iar pe Faleza Dunarii va avea loc Targul National al Mesterilor Populari.

De asemenea, si in acest an se va desfasura Paradei Masinilor de Epoca.

*Duminica, 11 august, in Gradina Mare “va avea loc o prezentare de moda si pentru iubitorii de jazz, avem urmatoarele trupe: Alex Calancea&Band si Marcian Petrescu&Trenul de Noapte. Sunt doua trupe de jazz foarte cunoscute de catre cei care adora acest stil musical. Pe Faleza va canta Alexandra Stan”.

*Luni, 12 august, pe faleza sunt asteptati in special iubitorii muzicii folk, fiindca vor sustine concerte trupa Antic, Florin Chiriac&Band si E-Band.

*Marti, 13 august, va canta Corina.

*Miercuri, 14 august, va concerta Antonia.

*Joi, 15 august, este programat un show sustinut de Inna, iar in deschidere va canta Raluk.

Ca in fiecare an, Zilele Brailei se vor incheia cu un spectacol de lasere si un foc de artificii.

Primarul a mentionat, de asemenea, ca in perioada 17-21 septembrie se va desfasura la Braila prima editie Festivalului pestelui, un proiect finantat pe fonduri europene: “Am transmis adrese catre Patronatul Pestelui din Romania, in vederea asocierii; si-au dat acordul verbal si urmeaza sa primim si adresa scrisa. Ne dorim sa avem o zona in care toate societatile sa poata gati, expune si comercializa atat produse din peste realizate in zonele lor – cum este, de exemplu, pastravul in cetina de brad -, dar si ciorba de peste si alte produse pe care sa le gateasca la fata locului, sa le vanda la terase. De asemenea, am invitat foarte multe etnii de pe malul Dunarii, care sa-si prezinte programul artistic, iar formatiile care au fost deja contactate in acest sens sunt: pentru sambata, 20 septembrie, Zdob si Zdub si pentru duminica, 21 septembrie, Taraful de la Clejani”.