MARGARIT: IMI DORESC CA PESTE 40 DE ANI, CAND ULTRAMARATONUL VA LUA AMPLOARE IN ROMANIA, SA SE VORBEASCA DESPRE MINE CA DESPRE PIONIERUL ACESTEI PROBE

S-a apucat  de alergat inainte de anul 2010, fiindca voia sa slabeasca, iar anul acesta a alergat 634 kilometri si s-a clasat pe locul 6 din 50, la cursa “6 Jours de France”, desfasurata in perioada 18-24 august. Este nivelul de la care a plecat si respectiv, nivelul la care a ajuns acum ultramaratonistul brailean Costel Margarit, singurul roman ce a participat in acest an la cursa din Franta.

Margarit s-a intalnit astazi cu presa locala si inainte ca sportivul sa vorbeasca despre exprienta de la “6 Jours de France”, el a fost prezentat de presedintele Asociatiei Brailene pentru Educatie Civica (ABEC), Cristian Niculae.

Cum a evoluat Costel Margarit de a la alerga pentru a slabi, la a alerga 634 kilometri in cursa “6 Jours de France”, aflati aici:

De asemenea, Niculae a anuntat ca ABEC intentioneaza ca in perioada urmatoare „sa constituie o echipa de suport pentru Costel Margarit – si ma gandesc aici la nutritionist, kinetoterapeut si asa mai departe -, echipa care sa se poata forma cu ajutorul unor sponsori. Sumele nu sunt impresionante, iar in opinia noastra, Costel poate deveni un vector de imagine interesant pentru Braila”.

In acest context, Margarit a precizat ca si-ar dori sa devina cel mai bun in domeniul sau si sa detina recordul national, iar “peste 30-40 de ani, cand ultramaratonul va lua amploare, sa se vorbeasca despre mine ca si cum as fi pionierul acestei probe, pentru ca aceasta proba sportiva a aparut la noi in tara de 3 ani, de cand s-a discutat de prima competitie de ultra, la Timisoara”.