MARTI 13, ISU BRAILA – ZIUA INFORMARII PREVENTIVE

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta s-a raliat unei actiuni derulate la nivel european, astfel ca in fiecare zi de marti 13 organizeaza in municipiul Bucuresti si in judetele tarii “Ziua informarii Preventive”. Derulate in colaborare cu E-On Romania, sub sloganul “Preveniti ghinionul”, activitatile informativ-educative ce vor avea loc in cadrul acestor actiuni urmaresc constientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se pot expune cetatenii, in cazul nerespectarii masurilor si regulilor de comportare specifice tipurilor de situatii de urgenta.

Asadar, marti, 13 august, incepand cu ora 10:00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila isi va deschide portile pentru toti cei care doresc sa se familiarizeze cu specificul acestei profesiei, va fi prezentata tehnica de interventie cu care echipajele serviciilor profesioniste participa la misiunile de salvare si vor fi realizate exercitii demonstrative specifice.

La nivelul municipiului Braila vor fi organizate puncte de informare preventiva in centrele comerciale tip supermarket (Lidl Dorobanti, Brico Depot Rm. Sarat, Penny Market Radu Negru). De asemenea, vor fi distribuite materiale de informare preventiva cu tipurile de risc generatoare de situatii de urgenta, masuri de prevenire a acestora si reguli de comportare in momentul producerii unor astfel de situatii.

Precizam ca Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a incheiat in anul 2012 un  parteneriat de colaborare cu E-On Romania, intitulat “Impreuna pentru siguranta”, al carui principal obiectiv consta in derularea unor campanii de informare menite sa constientizeze cetatenii asupra pericolelor la care se expun in cazul nerespectarii masurilor si regulilor de comportare specifice situatiilor de urgenta, crearea comportamentului preventiv si atitudinii proactive in randul comunitatii in vederea reducerii semnificative a numarului victimelor.