MINISTRUL CUC: AVEM PREMISELE POSIBILEI TERMINARI INAINTE DE TERMEN A PODULUI SUSPENDAT PESTE DUNARE INTRE BRAILA SI TULCEA

Avand in vedere ritmul in care se executa lucrarile, este foarte posibil ca podul peste Dunare dintre Braila si Tulcea sa fie finalizat inainte de termen – este ceea ce a declarat ieri ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, care a vizitat santierele acestui  obiectiv de pe ambele maluri ale  Dunarii, insotit de ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici. Cuc a mai afirmat ieri ca in maximum doua luni se vor plati despagubirile pentru exproprieri.

”Se intampla numai lucruri bune, constructorul lucreaza foarte bine, este in avans cu unele lucrari, deci asta inseamna ca avem premisele chiar posibilei terminari inainte de termen a acestui obiectiv. Dupa cum arata graficul de lucrari, asa se intampla. Platile sunt la zi, 124 de milioane sunt deja facute plati.

Cererea de finantare… ceea ce eu mintit altii si s-au dus cu informatii false la Bruxelles, ca nu ar fi trafic, a venit inclusiv domnul Carsten Rasmussen (seful Unitatii pentru Romania la Directia Generala pentru Politica Regionala si Urbana a CE – n.r. ) acum o luna, la pod, a vazut exact care este traficul. Contractul de finantare este semnat, mai este doar o problema de definitivare a deciziei. In proportie de 99%, proiectul este facut din fonduri europene”, a spus ministrul Transporturilor la Braila.

Contractul pentru proiectarea si executia podului suspendat peste Dunare in zona Braila a fost semnat in data de 15 ianuarie 2018 intre CNAIR si Asocierea Astaldi S.p.A. – IHI Infrastructure Systems CO. LTD, valoarea investitiei fiind de de 1,99 miliarde de lei fara TVA. Durata de realizare a investitiei este de 48 de luni, din care 12 luni proiectarea si 36 de luni executia.