NECHITA, DESPRE CHIRIAC: NU REGRET FAPTUL CA L-AM FACUT “MAGAR”. NU AM UN CONFLICT PERSONAL CU DUMNEALUI, SINCER VA SPUN, CE-MI DORESC MIE II DORESC SI LUI

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) nu regreta faptul ca la sedinta CJ Braila de la finalul lunii iulie l-a numit pe presedintele Iulian Chiriac (PSD) “magar”. Nechita a explicat astazi ca a folosit acest cuvant pentru ca a fost nemultumit de modul in care se comporta seful judetului: “Sincer sa fiu, nu regret faptul ca l-am facut <<magar>>; deci nu regret, pentru ca ceea ce am afirmat in momentul respectiv, daca ati vazut, nu era direct catre dumnealui, la o discutie, era o dezamagire a mea, in momentul in care m-am asezat, pentru ca un om care  nu ma cunoaste, nu stie activitatea mea, nu stie ce-am facut, sa vina sa ma catalogheze cum ma catalogheaza dumnealui, eu nu accept acest lucru. Nu accept, pur si simplu! Este o rabufnire a mea… nu <<rabufnire>>… este rezultatul iesirilor dumnealui fata de persoana mea, in momentul cand vin la CJ si vorbesc despre proiecte si dumnealui intra in latura personala. Daca ati observat, dumnealui are ceva personal cu mine. Dumnealui este reprezentantul judetului, este numarul 1 al judetului, ar trebui sa rezolve problemele judetului, domnule, nu sa vorbeasca despre X si Y – ca asta face, hartuiala…”.

Desi se simte hartuit de presedintele CJ, liberalul a afirmat ca el, unul, nu considera ca are un conflict personal cu Chiriac: “Sincer va spun, ce-mi doresc mie ii doresc si lui!”.

Cat priveste faptul ca in unele sedinte, atunci cand ia cuvantul si vorbeste pe un ton ridicat, chiar si colegii sai de partid au reactii care arata ca nu sunt de acord cu atitudinea sa si ca insusi presedintele PNL Braila, consilierul Alexandru Danaila, il trage de mana, incercand sa-l faca sa se opreasca, Nechita a comentat: “N-ati inteles: parerea mea si votul meu este al meu. In momentul cand am o parere si vin si mi-o expun public, stiu la ce ma expun. Eu mi-as dori ca si ceilalti colegi la care faceti dvs referire ca stau asa, cu capul in maini, sa ia si ei cuvantul si sa spuna despre proiecte. Si atunci e posibil sa fac si eu asa, cu capul in maini, in sensul <<Uite, Doamne, are curaj, ce-a spus!>>, <<Vai de mine, ce-a spus!>>…

Eu nu consider ca sunt curajos, eu nu procedez ca ceilalti, sa ies sa spun fel si fel de lozinci in strada, dar asta ar insemna ca atitudinea mea ar trebui sa fie condamnata ca si a miilor sau sutelor de mii care ies in strada. Ei nu au posibilitatea sa vina sa discute in cadrul CJ, ca multi dintre cei care ar putea si ar merita sa fie aici, cred ca ar fi mult mai vocali decat mine”.