NECHITA: NU O S-O LAS MAI MOALE IN SEDINTELE CJ, INSA O SA INCERC SA NU MAI VORBESC ASA TARE, CA SA FIE SI PE PLACUL CELOR CARORA LI SE PARE CA RIDIC TONUL

Declaratiile publice ale presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), cu privire la faptul ca ar fi fost la un pas de a fi agresat fizic de catre consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) si apelul social-democratului catre conducerea PNL de “a lua atitudine fata de acest coleg violent” au facut ca incidentul de zilele trecute sa fie discutat intr-o sedinta a liberalilor.

Dupa sedinta CJ de la finalul lunii iulie, in care a iesit iar cu scandal si in care Nechita l-a facut “magar” pe seful judetului, cei doi s-au intalnit pe holul institutiei, iar Chiriac sustine ca liberalul ar fi fost cat pe ce sa sara la bataie.

“Fac un apel catre conducerea Partidului National Liberal sa ia atitudine fata de acest coleg violent (care este si ales public si care ar trebui sa reprezinte interesele cetatenilor), astfel incat solemnitatea sedintelor de Consiliu Judetean sa fie conform juramantului depus.
E inadmisibil ca intr-o sedinta publica, un consilier sa promoveze violenta fizica si verbala, sa se comporte ca in haita si in loc sa voteze proiecte de hotarare sa jigneasca electoratul care l-a votat si colegii consilieri”, a comentat seful judetului, pe o retea de socializre, dupa acel incident.

Nechita are insa alta versiune: el spune ca, de fapt, Chiriac “l-ar fi facut in toate felurile” , dar ca in niciun caz nu a existat intre ei vreun gest agresiv, nici din partea sa, nici din partea social-democratului.

Consilierul judetean PNL a declarat astazi ca este posibil ca faptul ca vorbeste mai tare sa fie interpretat de unele persoane ca fiind un mod de a vorbi mai agresiv, ca “tipat”, insa liberalul a explicat ca nu este intentia lui sa ridice tonul in sedintele CJ, ci pur si simplu acesta este modul sau de a vorbi: “Eu de felul meu vorbesc mai tare, asta este. Asa vorbesc eu de felul meu, dar o sa tin cont de recomandarea dvs si am sa fac in asa fel, incat sa fie si pe placul unora, daca li se pare ca ridic tonul”.

Cat despre discutiile de la partid in legatura cu incidentul respectiv, Nechita a spus: “Am avut discutii care au fost benefice. Au fost discutii si am inteles si punctul dumnealor de vedere, tin cont… Am discutat despre ceea ce s-a intamplat”.

Intrebat daca i s-a cerut de la partid sa “o lase mai moale”, in ceea ce priveste atitudinea sa din sedintele CJ, dat fiind ca afecteaza imaginea partidului, liberalul a raspuns: “De ce sa o las mai moale? Nu; am discutat ceea ce s-a intamplat aici. Nu am asteptat nicio parere; poate ca au vrut sa-si spuna parerea, poate ca nu… Am fost intrebat exact cum v-ati interesat si dvs, pentru ca si dumnealor, la partid, au fost bombardati cu fel si fel de chestii. Unii pro, altii contra si probabil stiu si analizeaza ce s-a intamplat”.

Cat priveste declaratiile facute zilele trecute de primarul comunei Victoria, Stavarel Dorobantu (PNL) – care si-a cerut scuze in fata sefului CJ Braila pentru comportamentul lui Nechita si a declarat ca nu este de acord cu modul in care acesta se manifesta in CJ -, consilierul judetean liberal sustine ca nu il intereseaza parerea lui Dorobantu: “Este parerea dumnealui, pe care si-a exprimat-o public. Acum nu vreau sa fiu rautacios, dar tinand cont ca vine din partea domnului Stavarel… Opinia primarilor conteaza chiar si daca sunt de la alte partide, dar referitor la ceea ce domnul Stavarel a spus despre mine, asta este, eu respect, numai ca nu mai simt deranjat ca vine din partea dumnealui. Mie, de obicei, imi place sa stau de vorba cu oamenii care sunt impartiali si care spun adevarul. In opinia mea, domnul Stavarel in ultima perioada nu e impartial si daca o sa vedeti cam ce face dumnealui in ultima vreme pe la CL, pe la presedintele CJ, o sa va dati seama…”.