NECHITA, RASPUNS LA ACUZATIA CA “A FOST LA UN PAS DE A-L AGRESA FIZIC” PE CHIRIAC: M-A FACUT IN TOATE FELURILE, INCLUSIV “BOUL DRACULUI” SI M-A INTREBAT DACA VREAU BATAIE. NICIUNUL DINTRE NOI NU A FACUT VREUN GEST AGRESIV

“M-a facut in toate felurile, inclusiv <<boul dracului>> si m-a intrebat daca vreau bataie” – asta este ceea ce spune consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) despre incidentul in care au fost implicati el si presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), dupa ce social-democratul a afirmat ca a fost la un pas sa fie agresat de liberal.

“Faptul ca am inceput sa raspund si sa spun adevarul asupra unor nereguli savarsite de unii in administratiile trecute, cand detineau functii publice, i-a determinat pe acestia sa recurga la limbaj licentios, ba chiar si la violenta. Astazi, dupa sedinta ordinara, dl consilier PNL OVIDIU NECHITA a fost la un pas de a ma agresa fizic pe scarile institutiei pe care o conduc, martori fiind colegii consilieri. Doar interventia acestora l-a oprit pe dl. Nechita sa isi verse frustrarile prin atac fizic”, a comentat presedintele CJ pe o retea de socializare.

Nechita sustine ca, de fapt, Chiriac a venit dupa el pe hol, dupa sedinta CJ si “l-a facut in toate felurile”, dar ca in afara unui schimb de replici, nu a existat niciun fel de agresiune fizica intre ei – nici macar nu s-au impins unul pe celalalt, deci nu se pune problema ca s-ar fi facut gesturi violente: “Dupa sedinta, domnul presedinte a venit dupa mine si a inceput sa ma jigneasca. Era foarte suparat, probabil, de ceea ce s-a intamplat in cadrul sedintei. Nu mi-am explicat si nu-mi explic nici acum care este motivul pentru care a venit si cel care m-a agresat a fost dumnealui. Eu nu am venit ca la gradinita sa spun <<Stiti, doamna, m-a batut domnul!>>…

In momentul in care am iesit din sala, dumnealui a venit si a inceput sa ma faca in toate felurile, <<boul dracului>>, fel si fel, si intr-adevar, eu sunt o fire mai vulcanica si l-am intrebat care este motivul pentru care ma face in toate felurile. Am vrut sa urc pe scarile care merg catre Prefectura, sa merg la camera consilierilor, acolo dumnealui m-a ajuns din urma – daca aveti filmarea, o sa vedeti ca dumnealui este cel care m-a urmat, in niciun caz nu sunt eu cel care l-a urmat pe dumnealui si acolo mi-a spus ca daca vreau bataie. El este cel care m-a intrebat daca vreau bataie. Asta este purul adevar”.

Nechita considera nu este corect ca presedintele CJ sa faca afirmatii in spatiul public cu privire la persoana sa, fara sa duca dovezi si i-a cerut din nou sefului judetului sa spuna clar cine este “sponsorul” la care se referea, atunci cand a declarat ca “unora le-a intrat sponsorul la puscarie”: “Ii cer public sa spuna in presa cine este acest sponsor. Promit ca nu-l voi da in judecata, dar sa spuna cine este acel sponsor. Pentru ca dumnealui a afirmat ca o sa spuna organelor competente; nu, eu cred ca este bine sa stie tot judetul ce consilieri avem in cadrul CJ”.

Cat priveste faptul ca ar fi fost “la un pas sa-l agreseze fizic” pe presedintele Chiriac, liberalul a spus: ”Nu, sub nicio forma. Nici eu nu l-am impins, nici dumnealui nu m-a impins; in schimb, m-a facut in toate felurile. Chiar daca as fi fost agresat de dumnealui, in niciun caz n-as fi iesit in presa sa spun sa ceva, pentru ca din principiu, eu ma ridic si ma cobor la nivelul celui cu care stau de vorba, dar la ceea ce s-a intamplat dupa sedinta, este sub demnitatea mea ca sa pot sa iau o… nici nu stiu cum sa cataloghez iesirea dumnealui”.

Precizam ca potrivit unor martori la incident, presedintele CJ i-ar fi spus, intr-adevar, lui Nechita, ca este “un bou”.