S-A INAUGURAT BLOCUL CU LOCUINTE DESTINATE MEDICILOR SI ASISTENTELOR

Dupa 4 ani de la inceperea lucrarilor la blocul destinat specialistilor in sanatate, acestea au fost finalizate, iar medicii si asistentele vor putea sa intre in noile lor apartamente imediat ce Consiliul Judetean Braila va stabili si cuantumul chiriei. Este vorba despre un bloc situat pe Soseaua Buzaului, vizavi de Spitalul Judetean, care a fost reabilitat si reamenajat in baza unei finantari a Agentiei Nationale de Locuinte.

Lucrarile au inceput in 2015 si au costat 2,2 milioane de lei, iar ieri dupa-amiaza s-a facut si inaugurarea blocului, in prezenta ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a directorului general adjunct al Agentiei Nationale pentru Locuinte, George Ciprian Stana, a presedintelui CJ, Iulian Chiriac si a deputatilor Nicu Nita si Florin Mircea.

”Blocul are 31 de apartamente cu 1 camera, 2 camere si 3 camere, pentru tinerii medici care lucreaza in sistemul public din judetul Braila, nu neparat din Spitalul Judetean. Am repartizat 25 de apartamente pentru medici si 6 pentru asistente. In sedinta CJ de luna aceasta va fi aprobata prima lista cu cei 7 beneficiari si mai trebuie sa trecem o etapa, aceea de a calcula cuantumul chiriei pentru fiecare apartament. Sper ca este un lucru benefic, pentru ca viitorii medici tineri sa fie mai interesati de Braila, sa vina sa lucreze intr-un spital din ce in ce mai utilat, din ce in ce mai modern, cu o locuinta de serviciu noua, foarte frumoasa, aproape de locul de munca si speram ca nu doar acestea vor fi facilitatile cu care ii vom atrage. Vom face in continuare un marketing foarte agresiv, astfel incat sa prezentam toate aceste oportunitati pentru viitorii medici care vor veni in judetul Braila”.

Chiriac a mai precizat ca in ultimii 3 ani “am reusit sa aducem la Braila cu greu 20 de medici tineri. Stiti cum e, medicii sunt o breasla foarte cautata si incercam pe anumite cai, prin anumite canale, sa-i determinam sa vina la Braila”.